Klargørelse og vedligeholdelse af cykel

643805_52238679

Hvis du selv vedligeholder din cykel, selv laver de små reparationer der skulle forekomme og selv gøre cyklen sommer klar, kan du spare penge. Det er ikke så galt at holde en cykel i god stand. Jeg har samlet en lille guide om det, og samlet nogle video som skal hjælpe dig med at holde din cykel fit for fight.

Vedligeholdelse af cykel

Hvis du laver vedligeholdelse af cyklen, kan den holde længere. Der er nogle ting, som du kan gøre selv, og derved formindske problemerne der kan opstå.

Du skal starte med at lave en grundig rengøring af cyklen, her kan det være en fordel at anvende noget cykelvask, der gør det noget nemmere at fjerne snavs fra cyklen, uden at skade den. Du finder cykelvask her

Derefter skal du have rengjort kæden, dette gøres med kæderenser. Dette kan også gøres med en klud eller en gammel håndklæde. Find kæderens her

Når hele cyklen er ren, skal du gennemgås og tjekkes om alle dele er intakte eller om der er noget der skal skiftes. Tjek altid dækende og om alle bolte og skruer er ordentlig spændte, hvis ikke så spænd dem med en fast nøgle eller en svensker.

Derudover kan du tjekke om bremserne virker, om at alle reflekser og lygter er der og virker og tjekke ringeklokken. Når alt det er gjort skal cyklen smøres. Du skal smøre kæden med kædeolie, og evt. give cyklen om omgang beskyttelses voks. Du kan finde mange forskellige produkter til dette formål her. Cykel Olie og voks.

Gode guides:

Lapning af cykel:

Lappe guide hos cykelpartner

Montering af cykellås:

Vedligeholdelse af cykel:

DEL INDLÆGGET

SE ANDRE INDLÆG

Close Menu