Undgå Impulskøb

woman-3040029_1920

Du kender det med garanti. Du skal ned i Fakta og hente en smør og en pakke pålæg, men ender med at købe  2 marsbarer og en pose chips oveni.

Impulskøb sker for os alle. Det virker harmløst i øjeblikket, men for studerende der lever på SU, kan det ødelægge budgettet for en hel måned. Især hvis det sker igen og igen… Og igen.

Man tænker ikke over, hvor mange extra penge man egentlig bruger, når man foretager impulskøb. 2 marsbarer og en pose chips koster jo ikke mere end 30 kr. Men hvis du handler 2 gange om ugen, og bruger 30 kr. extra hver gang, kost dine impulskøb dig 3.180 kr. i alt om året. De 3.180 kr. der årligt går tabt er en afbudsrejse du aldrig kommer på, eller en ny sofa der ikke bliver købt.

Forholdsregler til at undgå impulskøb

Der er mange måder hvorpå du faktisk kan forhindre impulskøb. Supermarkeder og mange andre steder vil altid opfordre dig til impulskøb. De har gjort det til en kunst. Hele butikken er opstillet til at friste dig. Dette gør di f.eks. ved at have de søde sager stående ved kassen. Du kender sikkert også, at når du handler i andre butikker så kunne ekspedienten finde på at spørger, ”kunne du ikke tænke dig et ekstra sæt for x antal kr.”

Du bliver nødt til at være ærlig med dig selv og gave selvdisciplin. Har du virkelig brug for et ekstra sæt? Dette er helt sikkert noget, man skal tage op i hovedet om det nu i virkeligheden er nødvendig.

Dog hvis du følger nogle af disse forholdsregler i denne liste herunder, bør du kunne formindske dine impulskøb.

  1. Anvend altid kontanter – Undgå at have mere med end du skal bruge, skal du bruge 100 kr. så gå ikke ud af lejligheden med mere end 120 kr. og gør det til et mål at komme hjem med de ekstra 20 kr. Det er dog altid godt at have lidt ekstra med i tilfælde af du har regnet forkert eller det billigste produkt måske ikke længere er på hylden.
  2. Tænk dig om – Er det vigtig, eller kan det vente? Kan du måske vente til produktet kommer på tilbud eller findes der et billigere alternativ et andet sted? Internettet er din ven. Lav en indkøbslist og hold dig til den.
  3. Hold usunde varer til én aften om ugen – Hold en aften hvor usunde varer er i orden og ikke mere. Lad være med at købe en ekstra marsbar eller andre godter i løbet af ugen. Sørg for, at handle ind til hygge aften når varerne er på tilbud.
  4. Handle online –Når man køber på internettet, har man bedre mulighed for at finde det billigste alternativ. Priserne er ofte lavere end i butikkerne, og de fleste online stores har fri fragt og en brugervenlig fortrydelsespolitik.
  5. Handle efter måltid –Vigtigst af alt, handle aldrig ind på tom mave! Impulskøb fremkommer oftest, når vi handler ind på tom mave. De usunde varer virke ikke mere fristende, end når vi gennemgår butikken og er ved at dø af sult.

Har du flere tips, tricks og råd til at undgå impulskøb, så smid en besked i kommentarfeltet.

Læs også: Gode råd til at spare penge på SU.

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
Del på email

SE ANDRE INDLÆG