rolex ure kopi

Undgå Impulskøb

Du kender det med garanti. Du skal ned i Fakta og hente en smør og en pakke pålæg, men ender med at komme hjem med 2 marsbar og en pose chips udover det du skulle have.

Mange mener de ikke kender til disse impulskøb, men jeg tror alle har prøvet det alligevel. Det er en stor synder i økonomien, fordi impulskøb er ofte de dyreste køb. Da du gik ind i butikken skulle du have brugt omkring 30 kr. på dine indløb, men pga. dine impulskøb så er vi måske oppe på det dobbelte, altså 60 kr!

30 kr. lyder ikke af meget, men når man er på SU er 30 kr. her og der lige pludselig meget.

Jeg kan prøve at lave et regnestykke. Vi siger du går ind og handler 2 gange ugentlig, og du hver gang i gennemsnit køber for 20 kr. i impulskøb. Dette kan både være slik, nipse genstande eller andre ting du ikke har brug for.

Du handler 2 gange i ugen. Altså 2*20=40 kr. i ugen på impulskøb. Der er ca. 4 uger i en måned. Altså igen 4*40=160 kr. i måneden på impulskøb. Hvis vi regner det ud på et år og der er 52 uger, så giver det 52*40=2.080

Hvad kan man så for 2.080 kr. ekstra årlig?

Du kan gemme pengene til en sommerferie. Jeg kiggede lidt på afbudsrejser og faldt over rejser til både Prag, Amsterdam, Kreta og Berlin, hvor de fleste lå omkring 1.500 kr. per person. Altså har du stadigvæk omkring 500 kr. til lomme penge.

For 2.080 kr. kan du også købe rigelig med nyt køkkengrej, møbler og pyntegenstande. Der er mange muligheder for hvad du kan for de ekstra penge du bruger på impulskøb. Prøv selv og læg mærke til hvad du vil have brugt på impulskøb i et supermarked, og regn ud hvad det bliver til i måneden og året.

Forholdsregler til at undgå impulskøb

Der er mange måder hvorpå du faktisk kan forhindre impulskøb. Supermarkeder og mange andre steder vil altid opfordre dig til impulskøb, ved f.eks. at have de søde sager stående ved kassen. Du kender sikkert også, at når du handler i andre butikker så spørger ekspedienten nogle gange. ”Kunne du ikke tænke dig et ekstra sæt for x antal kr.”

Du skal altid tænke. Har jeg virkelig brug for et ekstra sæt? Dette er helt sikkert noget, man skal tage op i hovedet om det nu i virkeligheden er nødvendig.

Dog hvis du følger nogle af disse forholdsregler i denne liste her under, bør du kunne formindske dine impulskøb.

  1. Anvend altid kontanter. – Undgå at have mere med end du skal bruge, skal du bruge 100 kr. hav måske kun 120 kr. med og gør det til et mål at komme hjem med 20 kr. Det er dog altid godt at have lidt ekstra med i tilfælde af du har regnet forkert eller den billigste produkt måske ikke længere er på hylden.
  2. Tænk dig om. – Er det vigtig, eller kan det vente? Kan du måske vente til produktet kommer på tilbud eller findes der et billigere alternativ et andet sted? Undersøg evt. det senere når du kommer cheap replica watches hjem og anvend internettet.
  3. Hold usunde varer til en aften. – Hold en aften hvor usunde varer er i orden og overhold det. Lad være med at købe en ekstra marsbar eller andre godter i løbet af ugen. Sørg for, at handle ind til hygge aften når varerne er på tilbud.
  4. Handle online – Der er efterhånden mange muligheder for at handle online, og du vil derfor ikke blive ligeså fristet for impulskøb online som du ville gøre i en almindelig butik.
  5. Lav det til en sport – Lav det til en sport at undgå impulskøb, beløn dig selv på en eller anden måde for de penge du sparer.

Har du flere tips, tricks og råd til at undgå impulskøb, så smid en besked i kommentar feltet.

 

 

 

 

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*