Tjen penge mens du studerer

coins-1523383_1920

Selvom man får SU, mens man studerer, er det for mange slet ikke nok, hvis man også er flyttet hjemmefra i forbindelse med sit studie. Derfor er der rigtig mange, der ser efter andre måder at tjene penge på, således man kan overleve hverdagen uden at skulle leve af havregryn tre måltider om dagen. Derfor kommer vi her med nogle forskellige måder, du kan tjene nogle ekstra penge på ved siden dit studie.

Det studierelevante job

Den mest åbenlyse er naturligvis et studierelevant job, hvor du både får muligheden for at koble teori og praksis, du får erhvervserfaring og, måske vigtigst af alt, du tjener nogle ekstra penge ved siden af din SU. Dog kan der være meget stor rift om de udbudte studiejobs, hvorfor det også kan være en idé at kigge andetsteds, hvis det primære formål er at tjene nogle ekstra penge. Samtidig med dette lærer du også at indgå et professionelt arbejdsmiljø, du får bevist at du er mødepligtig, og selvfølgelig at du er meget ambitiøs.

Jobbet som freelancer

Har du, som nævnt, svært ved at lande et studierelevant job kan du også overveje at gå vejen som freelancer. Dette kræver dog oftest, at du i forvejen har noget erfaring inden for området, da du i høj grad vil skulle arbejde selvstændigt, og der vil blive sat høje krav til dig. Oftest vil man kunne finde et freelancejob inden for stort set alle kategorier, såfremt du søger de rigtige steder. Steder, hvor du kan finde job som freelancer kan blandt andet være på thehub.dk, worksome.dk eller freelancer.com. Alle steder kan du skræddersy det, du søger, efter dine kompetencer. Et plus ved freelance jobs er også, at de oftest er ret godt betalte, og man kan mange gange arbejde hjemmefra. 

Det almindelige job

Er dit eneste formål med jobbet at tjene nogle penge, skal du bestemt ikke afskrive muligheden for at have et ”almindeligt” job. Her tænker vi på jobs i supermarkeder, biografer, på cafeer og lignende. Hvis du har et ønske om at få studierelevant erfaring, er det sjældent sådan et job, der skal gøre sig gældende for dig, og det er måske mest til dig, der bare gerne vil tjene nogle penge ved siden af SU. Men samtidig må man ikke glemme, at det ”almindelige” job også kan være godt for dine fremtidige ambitioner, såfremt du lærer at fokuserer på det rigtige i jobbet. Hvis du i stedet for at fokusere på, hvor du har arbejdet, og i stedet sætter fokus på hvad du har lært, og hvordan du kan bruge dette i et fremtidigt job, så er du godt på vej.

Det alternative job

Hvis du læser på et studie, hvor du ikke har så mange forelæsninger, hvor du faktisk skal møde op, kan dette tip være en gemt guldmine. Der er nemlig tale om et job som folkeskolevikar. Som folkeskolevikar er lønnen rigtig høj, dog ligger timerne selvfølgelig om morgenen, formiddagen og eftermiddagen. Derfor kræver dette job, at du ikke har ret mange forelæsninger selv, da disse naturligvis vil overlappe med hinanden. Ender du med at få et job som folkeskolevikar, kan du også glæde dig over, at du lærer at lære fra dig, hvilket er en vigtig egenskab at have.

Ønsker du at tjene penge ved siden af dit studie, er der derfor rigeligt med forskellige type jobs at tage fat på. Vigtigt er det bare, at du, inden du påtager dig et job, opvejer, hvilket job, der er det rigtige for dig – og hvilke du har tid og kompetencer til at kunne udfylde.

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
Del på email

SE ANDRE INDLÆG