Tjek dine udgifter én gang årligt

calculator-385506_1920

Ofte har vi samme bank, samme forsikringer, samme forbrugsvaner m.m. igennem flere år, selvom der faktisk findes eller udvikles billigere løsninger med samme kvalitet. Det kan derfor være en god idé at tjekke dine udgifter én gang årligt, både for at få et overblik over hvad du bruger dine penge på, men også for at undersøge, om det kan gøres billigere.

Budget/forbrugsvaner

Et godt sted at starte er at tjekke, om du holder dit budget. Det kan du f.eks. gøre ved hjælp af appen Spiir. Ved hjælp af appen kan du se, hvad du bruger penge på og hvor meget du bruger. Du kan således se, om du overholder dit budget i forhold til mad, alkohol, restaurantbesøg osv. Du kan således også konkludere, om du kan/bør lave noget om i forhold til dit budget eller arbejde lidt med dine forbrugsvaner, hvis du har for høje udgifter på denne front. Du kan også bruge appen løbende, så du månedligt kan holde øje med dit forbrug. 

Det eneste minus er, at appen ikke kan placere dine mobilepay-overførsler. Hvis du ligesom mig bruger mobilepay ofte, når du er sammen med venner, skal du altså selv ind og placere overførslen. Du kan dog som regel godt huske, hvad du har overført, men det ville selvfølgelig være nemmere, hvis alt blev placeret af sig selv.

Forsikringer/bank

Forsikringer kan du få igennem mange forskellige udbydere. Det kan være, at du siden sidste år er blevet medlem af en fagforening eller har skiftet bank, som tilbyder samme forsikring billigere som en medlemsbonus. F.eks. har jeg igennem min fagforening fået en så billig forsikring, at selv medlemskab af fagforening sammenlagt med udgifter til forsikring er billigere end blot forsikring andetsteds.

Det kan også være at du står i en situation, hvor du kan få bedre renter eller lånetilbud til lige netop din situation, at en anden bank måske tilbyder en bedre løsning for dig. Det er meget individuelt. Men der er dog ingen tvivl om, at bankverdenen har udviklet sig meget bare de sidste 10 år, så det er altid en god idé at tjekke markedet ud, og se hvad de forskellige banker tilbyder. 

Du skal dog ikke skifte nærmest bare for at skifte, det er simpelthen for tidskrævende. Det kan kun anbefales, hvis der faktisk er en reel mulighed for at spare penge eller de tilbyder nogle ydelser, du ikke kan få andre steder, og som du synes er interessante for dig.

DEL INDLÆGGET

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

SE ANDRE INDLÆG

Close Menu