Studierelevant arbejde eller almindeligt job?

man-597178_1920

Et af de helt store spørgsmål, når man lige er startet på studie og mangler et job, er, hvorvidt man kun skal gå efter et studierelevant job, eller om man skal tage et ”almindeligt” job, så man er sikker på, man kan tjene nogle penge ved siden af sin SU. Vi vil i denne artikel prøve at give et overblik over, hvornår hvad bedst kan betale sig – og hvordan man eventuelt ellers kan få studierelevant erfaring samtidig med man har et ”almindeligt job”.

Studierelevant job fremfor almindeligt job

For mange virksomheder er det utrolig vigtigt, at du ikke blot har din uddannelsen, men også har noget erhvervserfaring, der meget gerne skal være studierelevant. Det vil selvfølgelig være en stor fordel både for dig, men også for din fremtidige arbejdsgiver, hvis du allerede under studietiden kan bevise, at du er mødestabil, kan finde ud af at agere på en arbejdsplads og, måske vigtigt af alt, kan omsætte teori til praktik – og det gør man i høj grad med et studierelevant job. Samtidig, med at du beviser førnævnte ting overfor dig og arbejdsgiver, får du også styrket dine faglige kompetencer, hvilket i sidste ende vil gavne dig på dit studie også.  Endvidere viser det sig også, at hele 73% af arbejdsgiverne mener, at de studerende skal arbejde ved siden af deres studie. Derudover giver et studierelevant job også god mulighed for fast ansættelse efter endte studie, hvilket jo er en stor fordel for dig, hvis du ikke skal ud og søge job efter dit studie.

Læs også: Sådan finder du et studierelevant frivilligt arbejde.

Afskriv ikke de almindelig job

Der er dog utrolig meget rift om de studierelevante jobs, og studerer du på et studie, hvor mange bliver optagede hvert år, kan det være noget nær umuligt at lande de mest populære studiejobs. Derfor skal man som studerende heller ikke afskrive de ”almindelige” jobs. Fordi selvom du ”bare” arbejder som tjener på den lokale Café Vivaldi, så er det trods alt stadig erhvervserfaring, der kan bevise, at du er mødepligtig og forstår vigtigheden af at indgå på en arbejdsplads. Faktisk kan det også vise sig at være lige så relevant som et studiejob, hvis bare du forstår, hvad du skal lægge vægt på næste gang, du søger et job. I stedet for at fremhæve, hvor du var tjener, skal du nærmere fremhæve, hvad du har lært af at arbejde som tjener, hvilket kompetencer det har givet dig, og – vigtigt af alt – hvad du kan bruge det til i den stilling, du søger.

Vej dem op mod hinanden

Derfor er der altså ikke et rigtigt eller forkert job at tage, imens du studerer. Det allervigtigste, som du bør have fokus på, er at komme i arbejde og få dig noget erhvervsmæssig erfaring. Du bør opveje vigtigheden af et studierelevant job mod vigtigheden i at få tjent nogle penge, mens du er på SU. Der kan også være andre måde at få studierelevant erfaring, selvom du ikke har et decideret studiejob. Overvej løsninger såsom frivilligt arbejde, hvor du kan kombinere det med et ”almindeligt” job som tjener eller i et supermarked.

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
Del på email

SE ANDRE INDLÆG