Sådan sparer du penge på dit madbudget

woman-standing-beside-pineapple-fruits-2292919

Det er først, når man flytter hjemmefra, at man virkelig begynder at sætte pris på køleskabet hjemme hos forældrene. Det er altid misundelsesværdigt fyldt, og man siger altid til sig selv, at sådan et køleskab vil man også have! Indtil man indser, hvor dyrt det er, og hvor meget mad der går til spilde..

Men her får du de bedste sparetips til et godt madbudget!

Madplanen

Madplaner er gaven til madbudgetter. Ved at lave en madplan, så handler man kun dét ind, som man rent faktisk skal bruge. Specielt hvis man har lavet en liste inden indkøbsturen (og man kan finde ud af at holde sig til den). Men madplanen gør det muligt at følge et stramt budget, hvor der også indgår andre ting såsom husleje, studiebøger osv, fordi man tilrettelægger det inden at pengene er brugt. 

Uden en madplan så skal man hver dag finde på en ny ret. Og hvis man har haft en travl hverdag og pludselig står klokken 19 og ikke har aftensmadklar men man er super sulten, så er det ofte at det går galt. Man får lyst til alt muligt forskelligt, og sulten overdøver pludselig trangen til at følge et madbudget, fordi man bare skal have mad hurtig. 

En madplan kan derfor være med til at søge for, at man holder sig til budgettet, fordi man planlægger forud. Du får mere tid i hverdagen, fordi du ikke skal handle hele tiden, og du har altid mad i køleskabet.. What’s not to like?

Online tilbudsavis

Rigtig mange studerende vælger at sige “Nej tak” til reklamer. Mest af alt fordi de fylder i postkassen, og den hele tiden skal tømmes. Men det betyder også, at man ikke får tilbudsaviser – og der er altså meget at hente! 

Men derfor kan man med fordel hente appen “eTilbudsavis”, som har alle tilbudsaviser samlet. Her kan du finde og endda søge efter specifikke tilbud på tværs af forskellige supermarkeder. På den måde kan du også ligge i sengen og planlægge dine indkøb og sikre, at du følger madbudgettet, da det kan være svært at overskue, når man står i forretningen og skal vælge madvarer. 

Appen er også smart, fordi den viser dig de supermarkeder, som er tættest på dig. Så kan du få overblik over, hvilke tilbud der er tæt på dig. Men hvis du har god tid, så kan du besøge forskellige supermarkeder alt efter, hvem der er billigst.

Læs også: Fyldte tomater for kun 25-30 kroner.

Måltidskasser

Konceptet med måltidskasser er blevet meget populær, og det er specielt smart hvis man er flere, der skal lave mad sammen. Men der kan også leveres til enkelpersoner. I måltidskasser får man både råvarer og en konkret opskrift, som man skal følge. Dette er med til at sikre, at alt maden bliver brugt, og der ikke går mad til spilde. Det er både godt for miljøet og dit madbudget. På samme måde, så sørger måltidskasserne for, at du ikke foretager en masse impulskøb, mens du handler – fordi måltidskassen bliver leveret lige til din dør! 

Fællesspisning

Det er blevet rigtig populært at lave fællesspisning. Om det er på etagen, i hele komplekset eller bare blandt venner, så er det hyggeligt, og det kan spare dig nogle penge i madbudgettet. Det kan være noget, du selv er med til at arrangere, men du kan helt sikkert også finde arrangementer, hvor der kommer en masse mennesker, som du aldrig har mødt. Det sker typisk i kulturhuse og lignende, og så er et måltid super billigt. 

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
Del på email

SE ANDRE INDLÆG