Sådan lever du et fedt liv på SU

audience-1867754_1920

Flere penge som studerende?

Hører du til de mange studerende, der lever en relativt sparsom tilværelse på SU? Så læs lige med her engang. For der er ret mange life hacks, der gør det sjovere at leve på SU. Alt det, som du foretager dig, behøver nemlig ikke at koste en jetjager. Og du behøver heller ikke at spise på Michelin-restauranter hver uge. Det holder dit budget ikke til, og det er heller ikke det ekstravagante, vi kommer til at byde på her i indlægget.
Vil du leve et fedt liv på SU, gælder det om at se sig for – og få øje på de mange gratis tilbud, der findes i netop din kommune og ikke mindst på din skole eller på universitetet. Der er vitterligt et hav af fristende tilbud, som dels er prisvenlige – og som også er gratis. Det, der er gratis, er ofte det bedste. Man opvejer jo også oplevelsen med, at man ikke har givet noget for det. Især universitetslivet byder på masser af tilbud som fx koncerter og arrangementer, hvor du møder masser af ligesindede.

Tag SU-lån, og forsød tilværelsen

Ja, det er faktisk ikke nogen dårlig idé. For uanset om du har behov for penge her og nu, kan det være en god ting at optage et SU-lån.Det er nemlig den billigste rente, du kan få – hvorfor der er mange, der vælger at benytte sig af muligheden. Fordi de enten gemmer pengene til et indskud i en lejlighed eller til en regnfuld dag, hvor de virkelig har behov for de ekstra penge. Vil du gerne forsøde din tilværelse på SU, får du altså ikke et billigere lån end et SU-lån.

Når du lever på SU, er det måske sparsomt, hvad du har af finanser til at lave sjove ting. Men at leve fedt er for mange oplevelser, der beriger dem med andet, end hvad dyre ting og middage kan købe dem. For vænner du dig til et lille budget og at finde glæden i de små ting i hverdagen, som fx en gratis koncert, lærer du at værdsætte det hele mere og være bedre rustet til at kunne klare en økonomi med flere penge mellem hænderne på sigt.

Det simple liv er ofte det gode liv

Flere penge, flere problemer. Det er i sandhed et udsagn, som mange sportsstjerner kan nikke genkendende til. De tjener masser af penge og får dermed et højere forbrug. Til sidst er de mange penge brugt, og de forgælder sig, når de ikke længere kan dyrke sport og ikke har lagt penge til side. Når du er på SU, lærer du at leve for det, du har. Derfor er det simple liv ofte det gode liv. Er det ikke federe at have et udmærket hus og have lidt håndører på kontoen sammenlignet med at have en stor, fed bil og et dyrt hus, som er så dyrt, at du ikke har råd til afdragene og derfor ikke har frihed til at rejse eller gøre andet? Mon ikke de fleste kan svare ja til det.

DEL INDLÆGGET

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

SE ANDRE INDLÆG

Close Menu