Sådan finder du et studierelevant frivilligt arbejde

caucasian-3390232_1920

Frivilligt arbejde bliver mere og mere populært, da det kan gavne både dig på en række måder, som du måske ikke selv havde overvejet. I denne artikel vil vi både give indblik i, hvordan det kan gavne dig, men lige så vel, hvordan du kan få et frivilligt arbejde, der samtidig er studierelevant for dig, da dette åbner op for en lang række muligheder – både på det personlige, lige så vel som det professionelle plan.

Få personlige og professionelle kompetencer

Hvor et normalt job giver dig en pose penge, som for mange giver god motivation, er det ikke noget et frivilligt arbejde kan pryde dig med. Dog får du en lang række kompetencer og erfaringer, som måske ikke havde gjort sig gældende, hvis du havde taget til takke med et normalt job. Fordi med et frivilligt arbejde indgår du i et helt andet fællesskab, end du ville gøre hos en virksomhed, hvor alle får penge for deres arbejde. Med frivilligt arbejde ved du, at alle der er der brænder for det de laver. Endvidere får du et netværk af folk, der har samme passion og interesser som dig, hvilket vil være en stor fordel i fremtiden for dig. Derudover er der en god chance for, at du kan få endnu mere ansvar, end du ville i et betalt job. Non-profit organisationer og startups, hvor man i høj grad kan få et frivilligt arbejde, vil der med al sandsynlighed blive sat pris på det, du laver, og du vil højest sandsynligt blive betroet med anderledes arbejdsopgaver. Dette lærer du også utrolig meget af. Men, hvordan finder man så et frivilligt arbejde, der samtidig er studierelevant?

Måder at få studierelevant frivilligt arbejde

Hvis du også er blevet hooked på ideen om at arbejde frivilligt, kan det være en god idé at læse den kommende sektion. Her kommer vi nemlig med steder og måder, hvor du kan få dig et frivilligt arbejde, der samtidig er studierelevant for dit studie.

Arbejd i startups

En god måde at få et studierelevant frivilligt arbejde er ved at søge ind i en startup. Du behøver ikke selv være medstifteren, men bare komme med på vognen senere, hvis de har brug for hjælp. Selvom man ikke ser mange jobopslag for startups, så er det en god idé bare at skrive til nye startups. Ofte ved de ikke selv, at de mangler folk, og indser først vigtigheden af at have flere mand med ombord, når det er lige for næsen af dem – specielt, hvis det så er gratis arbejdskraft. Derfor er vores råd bare at skrive til en række startups, og fortælle dem hvad du kan hjælpe med, og hvorfor de har brug for dig.

Forskellige jobportaler

Hvis du ikke har held med startups og at skrive til folk og høre, om de mangler arbejdskraft, findes der heldigvis en lang række hjemmesider, hvor der bliver slået studierelevant frivilligt arbejde op. Én af dem er frivilligjob.dk. Her kan du meget specifikt søge efter job både i forhold til geografi, opgavetyper, hvilken organisation du vil arbejde for, og hvilket arbejdsområde det skal være inden for. Derudover findes der også en side som thehub.dk. Her er det rigtigt tit startups, der lægger jobopslag op, men forskellen på disse og de førnævnte i ovenstående afsnit er, at disse aktivt søger flere ansatte. The Hub er meget intuitivt, og du kan endvidere vælge, om det skal være fuldtid, deltid, praktikophold osv. Der er altså en lang række muligheder på den side også.

Veletablerede virksomheder

Det behøver ikke nødvendigvis at være startups, du skriver til for at høre, om de har brug for gratis arbejdskraft. Du kan også skrive til veletablerede virksomheder for at høre, om de har brug for gratis arbejdskraft. Oftest vil store virksomheder sætte pris på, at du tager kontakt til dem og tilbyder din arbejdskraft, og det vil være et godt førstehåndsindtryk for dem.

Der er med andre ord masser at tage fat på, og en lang række måder du kan skaffe dig et frivilligt arbejde, som stadig er studierelevant. Er du derfor hooked på ideen om frivilligt arbejde, er det bare om at gå i gang med at skrive til virksomheder rundt omkring.

Læs også: 5 gode råd til dit første studiejob.

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
Del på email

SE ANDRE INDLÆG