Sådan finder du en billig bolig online

key-2323278_1920

Som boligsøgende med et begrænset budget kan det være lidt af en udfordring at finde den rette bolig inden studiestart. Vi har derfor samlet en række gode råd, der kan hjælpe dig med at komme i mål med boligjagten.

Udvid din søgning

Som udgangspunkt kan det være en gavnligt at lave en liste over dine krav til en ny bolig. Det kan hjælpe dig til at finde ud af, hvilken bolig du skal lede efter. Du har måske et billede af, hvordan drømmeboligen skal være, men hvis du slækker lidt på forventningerne og udvider dit søgefelt, kan du have større chancer for at finde et sted at bo. Din første bolig behøver jo ikke at være den, du bor i hele dit studieliv.

Start med at danne dig et overblik over din økonomi, så du ved, hvor meget du har råd til at betale i husleje om måneden. Dernæst er det en god idé at gøre sig tanker om beliggenhed og boligtype. Spørg dig selv, hvor du gerne vil bo samt hvilken type bolig, du gerne vil finde. Skal det være en lejlighed i midtbyen? Et kollegieværelse tæt på dit uddannelsessted? Eller kan du nøjes med et værelse i større afstand fra byen?  

Hvis du har vanskeligt ved at finde et sted at bo, kan en løsning være at fremleje din første bolig. Det kan give dig mere ro til at finde en mere permanent bolig, der lever op til dine krav. Samtidig kan det være en god idé at søge flere forskellige former for boligtyper på samme tid – eksempelvis kollegie, lejlighed, værelse og bofællesskab – så du har flere muligheder til rådighed. 

Find din bolig på nettet

På nettet finder du et væld af portaler, hvor du kan søge en ny bolig. Nogle af portalerne kan du benytte dig af gratis, mens andre kræver, at du betaler et abonnement. Eksempler på boligportaler er lejebolig.dk, findbolig.dk, boligportalen.dk og findroommate.dk, hvor du blandt andet kan søge værelser, lejligheder og bofællesskaber.

Et alternativ kan også være at søge efter en almennyttig bolig. I de socialt udsatte områder i byerne kan studerende ofte komme lidt foran i køen i et forsøg på at tiltrække ressourcestærke folk til området. I de fleste selskaber kan du komme på venteliste til en lejlighed, hvis du kontakter dem. Eksempler på repræsentanter for den almennyttige boligsektor er blandt andre Danmark Bolig, Boligkontoret Danmark, Domea.dk og Dansk Almennyttigt Boligselskab.

Er du typen, der godt kan lide at have mange mennesker omkring dig, er et kollegieværelse måske den rette boligform for dig. Det er samtidig en af de billigste måder at bo på. Desværre er ventelisterne ofte lange, og det er derfor en god idé at skrive sig op i god tid. Når du tjekker de forskellige kollegier ud, skal du være opmærksom på faciliteterne. På nogle kollegier er der eget køkken og bad, mens andre har fælles bad, toilet og køkken. Hvis du foretrækker at have toilettet for dig selv, skal du huske at undersøge, hvilke faciliteter de kollegier, du søger ind på, tilbyder.

Når boligen er i hus, kan du finde gode råd og inspiration til indretningen her.  

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
Del på email

SE ANDRE INDLÆG