Prisudvikling for ejerlejligheder i Lyngby

Det seneste år er der kommet 28.39 % flere lejligheder til salg i hele landet, hvilket sætter et stort præg på boligmarkedet. I dag ser man en lavere omsætning, længere liggetider og lavere kvadratmeterpriser på ejerlejligheder.

Det store udbud af lejligheder er ikke kun et københavnerfænomen. I alle større byer, er der blevet bygget mange nye lejligheder de sidste par år.  

Prisfald over efteråret afløst af prisstigninger

På landsplan faldt priserne på ejerlejligheder med 0,8 % i 3. kvt. 2018 og med hele 1 % fra oktober til november 2018. Ser man på priserne i forhold til samme måned året før, så steg priserne på ejerlejligheder med 1,6 % i november, hvilket er den laveste årsstigning siden juni 2012. Det største prisfald på ejerlejligheder var i Region Nordjylland med 1,6 %, mens den største og eneste prisstigning var i Region Sjælland med 1,1 %.

Udbudspriserne på ejerlejligheder i Lyngby-Taarbæk kommune er steget i løbet af de seneste måneder fra ca. 2.8 mil i oktober 2018 til 2.9 mil i januar 2019. I samme periode er prisnedslagene også steget, fra et gennemsnitsniveau på 2.3 % af salgsprisen, til hele 3% i januar 2019.

I februar og marts 2019 ses dog aftagende prisfald, og endog små prisstigninger i handelspriserne på ejerlejligheder i Lyngby og omegn. Lyngbys og omegn består af disse bydele:  Virum, Brede, Lundtofte, Hjortekær, Ørholm, Sorgenfri og Taarbæk.

Færre handlede lejligheder

I tredje kvartal 2018 havde ejendomsmæglernemindre, at lave; antallet af handler med ejerlejligheder faldt på landsplan med 12,1 %. I Region Nordjylland faldt antallet af handler med ejerlejligheder med 22,8 %, mens de steg med 14,9 % i Region Sjælland.

Udbuddet af ejerlejligheder til salg i Lyngby-Taarbæk kommune er til gengæld steget fra 100 lejligheder i november til 112 stk. i januar 2019.

Liggetider i Lyngby

Det tager i gennemsnit 143 dage at sælge en lejlighed på landsplan.Som sælger af en ejerlejlighed i Lyngby området bør man indstille sig på liggetid på ca. 88 dage og et prisnedslag i omegnen af ca. 87.000kr (ca. 3%) for en lejlighed til 2.9 mil kr.

For sælger kan der dog være et håb for at undgå prisnedslag ved at gøre boligen mere interessant for potentielle købere. Med disse tips kan hurtigt tjene en endog meget høj timeløn ind: Ryd op i boligen, simpel indretning – væk med pyntegenstande og tæt møblering, hvid maling på vægge, rengør, puds vinduer, træk gardiner fra, persienner op & luft ud, sæt friske planter og blomster frem, sørg for, at små-reparationer er ordnet, åbne døre indenfor, og væk med gulvtæpper hvis du har (pæne) trægulve, ryd op i haven. Vores anbefaling er, at få disse ting ordnet, inden du kontakter en ejendomsmægler i Lyngby.

Kilder:

Boligsidens markedsindex

https://www.dst.dk/da/Statistik/                                                                        

https://finansdanmark.dk/nyheder/

DEL INDLÆGGET

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

SE ANDRE INDLÆG

Close Menu