Praktikophold eller ej?

old-1130743_1920

Flere og flere studerende ved videregående uddannelser har mulighed for praktikforløb i deres uddannelse. Men hvad er fordelene og ulemperne ved at vælge at tage et praktik ophold?

Praktikophold

Et praktikophold kan både være lønnet eller ulønnet, med eller uden bolig, relateret til dit studiet eller måske bare et almindeligt arbejdsophold i udlandet. Flere internationale organisationer og lignende tilbyder praktik for studerende i de videregående uddannelser.

Som udgangspunkt vil praktikopholdet være et supplement til din formelle uddannelse, således du får ECTS point for praktikopholdet. Herunder er det dog en forudsætning, at det faglige indhold relevant i forhold til din uddannelse, hvorefter studienævnet på din uddannelse vil kunne give dig merit for dele af opholdet. Undersøg dette inden du tager af sted.

Hvorfor det er en god idé

Praktikken giver dig som studerende mulighed for at prøve din teoretiske kompetencer af i praksis. Du kan altså få konkret erfaring med, hvordan du anvender dine studier i det virkelig erhvervsliv. Dette kan ligeledes give dig et billede af, i hvilken retning du skal gå resten af dit studie, og hvad du kan bruge din uddannelse til bagefter.

Derudover får du kendskab til kulturen og miljøet på en arbejdsplads, mens du har dit praktikophold. Du får altså indsigt i din kommende arbejdsgiver, hvilket kan give dig en fordel, når du skal søge job på et senere tidspunkt. Det er derfor en god idé at tage i praktik, fordi man kan få en bedre fornemmelse af, hvad man kan tilbyde kommende arbejdsgivere. 

Endvidere skal det nævnes, at du ved et praktikophold får mulighed for at udvikle dit netværk. Kollegaerne på din praktikplads er potentielt set del af dit netværk. De kan være en vigtig kilde til viden i din fremtidige jobjagt. 

Praktisk erhvervserfaring på CV’et kan give dig en fordel, når du skal søge arbejde. Praktisk erfaring som del af uddannelsen gør, at du som kommende arbejdstager allerede kender til det at gå på arbejde og derved hurtigere falder ind i arbejdshverdagen. Relevant praktik er et godt indspark til ens uddannelse og senere muligheder i erhvervslivet.

Du kan læse mere om udlandsopholdet på uddannelsesguiden – læs her

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
Del på email

SE ANDRE INDLÆG