Odense Boligpriser

bicycles-parked-by-building-1539985

Det seneste år er der kommet flere lejligheder til salg i hele landet, hvilket sætter et stort præg på boligmarkedet. I dag ser man en lavere omsætning, længere liggetider og lavere kvadratmeterpriser på ejerlejligheder.

Det store udbud af lejligheder er ikke kun et københavnerfænomen. I alle større byer, er der blevet bygget mange nye lejligheder de sidste par år.  

Prisfald på ejerlejligheder

På landsplan faldt priserne på ejerlejligheder med 0,8 % i 3. kvt. 2018 og med hele 1 % fra oktober til november 2018.Ser man på priserne i forhold til samme måned året før, så steg priserne på ejerlejligheder med 1,6 % i november, hvilket er den laveste årsstigning siden juni 2012. Det største prisfald på ejerlejligheder var i Region Nordjylland med 1,6 %, mens den største og eneste prisstigning var i Region Sjælland med 1,1 %.

Udbudspriserne på ejerlejligheder i Odense er steget ubetydeligt i løbet af de seneste måneder, fra ca. 2.290. 000 kr. i oktober 2018 til ca. 2.310.000 kr. i januar 2019. I samme periode er prisnedslagene steget fra et gennemsnitsniveau på 2.3 % af salgsprisen til hele 3 %.

I tredje kvartal 2018 faldt antallet af handler med ejerlejligheder på landsplan med 12,1 %. I Region Nordjylland faldt antallet af handler med ejerlejligheder med 22,8 %, mens de steg med 14,9 % i Region Sjælland.

Udbuddet af ejerlejligheder til salg i Odense kommunen svinger fra 173 lejligheder i oktober, ned til 158 stk. i december 2018 og igen op til 177 lejligheder i januar 2019.

Sælg boligen i Odense – med tålmodighed

Det tager i gennemsnit 143 dage at sælge en lejlighed på landsplan.Statistikken fra januar 2019 viser, at som sælger af en ejerlejlighed i Odense– området bør man indstille sig på en liggetid på omkring 106 dage og et prisnedslag i omegnen af 69.300 kr. (ca. 3 %) for en lejlighed til 2.310.000 kr.

For sælger kan der dog være et håb for at undgå prisnedslag ved at gøre boligen mere interessant for potentielle købere. Med disse tips kan hurtigt tjene en endog meget høj timeløn ind:

  • Ryd op i boligen
  • Simpel indretning – væk med pyntegenstande og tæt møblering
  • Hvid maling på vægge
  • Rengør, puds vinduer, træk gardiner fra, persienner op & luft ud
  • Sæt friske planter og blomster frem
  • Sørg for, at små-reparationer er ordnet
  • Åbne døre indenfor, og væk med gulvtæpper hvis du har (pæne) trægulve
  • Ryd op i haven

Kilder:

https://maeglerinfo.dk

https://www.dst.dk/da/Statistik/                    

https://finansdanmark.dk/nyheder/

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
Del på email

SE ANDRE INDLÆG