Nemme Sparetips

graf

Det der er sparet – Det er tjent. Dette udtryk har du sikkert hørt flere sige, og dette er så sandt, som det er sagt. Hvis du tænker dig om, kender du sikkert allerede mange af disse sparetips. Tænk altid at det du spare, kan bruges til det sjove, som byture, shopping og cafe besøg.

Læs tilbudsaviser og lav madplan – Hvis du handler ind efter tilbudsaviser og laver madplan efter denne, kan du spare rigtig mange penge. Madbudget og dagligvarer er den største udgift efter lejligheden. Jeg har i et tidligere indlæg skrevet omkring at lave madplan og anvende nettes sider, så det bliver nemmere for dig og finde tilbud. Find indlæg om tøm  køleskabet og se tilbudsaviser: Tøm Handle alle andre varer du skal bruge i discount butikker.

Lav store portioner og frys ned – Hvis du laver mad, så lav mad til flere dage. Du behøver ikke spise det samme i en hel uge, men frys evt. noget ned til sener. Dette kræver dog at du har lidt fryseplads. Du kan evt. finde en billig fryser hvis du har plads. Læs mit indlæg omkring “Billig mad til studerende”

Lav madpakke – Undgå at købe mad i kantinen på skolen. Dette er ofte en dyr løsning, og der findes mange sidder på nettet med billige og gode opskrifter på madpakker. Du sparer rigtig mange penge på dette. Tips til billige studiemadpakker findes her.

Søg på nettet – Søg altid på nettet og tjek om den nye telefon du så nede i butikken, ikke er billigere på nettet. Omkostninger for en webbutik er ofte mindre, og varer er derfor ofte billigere. Prøv evt. at gå ud i butikkerne og se tingene fysisk, før du bestiller noget.

Sluk lyset – Sluk altid lyset, når du forlader et rum. Strøm er ikke billigt. Overvej desuden at skifte noget af dit belysning ud til LED. LED pærer er ofte dyrere i indkøb, men de tjener sig hjem, og du sparer en del på dit elforbrug.

Spar på vandet – Spar på vandet, undgå lange varme bade hver dag. Vand er rigtig dyrt i støre byer.

Køb og sælge brugt – Prøv at finde brugte ting, og sælge ting du ikke bruger. Du vil undre dig over hvad man kan sælge i dag, det er næsten alt.

Tag på frisørskolen – Bliv klippet på frisørskolen, det er ofte rigtig billig, og der er altid en lærer der vejleder eleven.

Anvend bibliotek – Hvor tit læser du den samme bog 2 gange? Lån bøger, film og musik på biblioteket. Det er gratis underholdning.

Tjek din bank aftale – Tjek din bankaftale igennem og se om du ikke kan spare penge der.

Tjek dine forsikringer – Tjek dine forsikringer og se om du ikke kan finde et billigere selskab. Læs mere her

Anvend studierabatter – Spørg altid om de giver studierabat, det kan betales sig. Det kan godt være der er mange der siger nej, men hvis du ikke spørger for du ikke rabat.

Tag cyklen – Cyklen er det billigste transport mulighed, så tag cyklen så meget du kan. Du kan måske undvære dit buskort. Find en billig cykel her.

Undgå impulskøb – Impulskøb er ofte de dyreste. Undgå dem derfor og overvej om du har brug for det. Læs mere om impulskøb her.

DEL INDLÆGGET

SE ANDRE INDLÆG

Close Menu