rolex ure kopi
Forside >> Flytte Guide >> Find en lejlighed

Find en lejlighed

lifestyle-apartments-3-167089-mSkal du starte på dit nye studie lige om lidt? Mangler du stadigvæk tag over hovedet? Så er du langtfra den eneste. Hvert år står rigtig mange studerende uden en bolig, når studiet starter. Der er dog noget, du selv kan gøre for, at forbedre dine chancer for at få tag over hovedet i tide. Jeg vil i dette indlæg komme med gode råd til dig, og hvordan du forbedre dine chancer for at finde en studiebolig.

Start i god tid

Ved du på forhånd, at du skal starte på et studie i en af de store studiebyer, så er det ikke for tidligt at starte, også selvom der er over et år til, at du begynder dit studie.

Der er større chancer for at finde en lejlighed, hvis du kan overtage den midt på foråret eller midt på efteråret, hvor der ikke er så mange om udbuddet. Det er dog ikke sikkert, at du hverken har råd eller lyst til at betale en stor husleje i flere måneder, før du rent faktisk skal flytte til din studieby. Der er dog stadigvæk en god idé at starte i tide, da du har muligheden for at søge i boligforeningerne og på kollegierne. Du kan sidst i indlægget finde mere om de forskellige studiebyer, og hvor du kan søge efter en lejlighed.

Stil realistiske krav til lejligheden

Når du søger lejlighed i og omkring de store studiebyer, så skal du stille realistiske krav til din måske kommende lejlighed. Du kan ikke finde en 2-3 værelses lejlighed midt i København til en pris, som du kan betale på en enkelt SU. Det er derfor en god idé at få lavet et budget, og derved finde ud af, hvor meget du har råd til at betale for en lejlighed eller værelse. (Husk at du kan modtage boligstøtte, hvis du lever op til kravene. Se mere her.)

Når du har styr på dit budget, (Se evt. mere om budget her) og hvor meget du har råd til at betale for en lejlighed eller værelse, så kan du stille nogle kriterier til din kommende lejlighed. Jo flere kriterier du har, jo sværere bliver det at finde en lejlighed, og huslejen vil stige.

Er du alene i din søgning, er det derfor en god idé at overveje, om du vil bo i en delelejlighed, hvor du bor med andre personer, hvor man så kan deles om alle udgifterne til internet, tv, licens og evt. mad. Kender du flere, der skal studere i samme by, kunne i måske gå sammen om en større delevenlig lejlighed, som efterspørgslen ikke er lige så stor efter.

Søg væk fra centrum

Hvis du vil forøge dine chancer for at få tag over hovedet, kan du søge væk fra midtbyen. Jo længere du kommer væk fra centrum, jo billigere bliver det samtidig med at efterspørgslen falder.

Ofte kan man spare rigtig mange penge, ved at flytte ud af byen. Du får godt nok længere transporttid, men huslejen er meget lavere, og med et ungdomskort vil det ikke koste meget i transport at komme ind til byen.

Skriv til udlejeren

Finder du en lejlighed på en af de mange portaler, så skal du skrive en besked til udlejeren. Det er vigtig, at du skriver lidt om dig selv, og hvorfor du vil flytte til byen. Det forøger dine chancer for, at udlejeren vælger dig. Du skal derfor ikke bare skrive beskeder til udlejere, hvor der står ’Kan vi se billeder af lejligheden’ eller ’Kan vi komme ud og se lejligheden’. Du vil så ofte blive fravalgt.

Hvis du er så heldig, at udlejeren vælger dig, så er det bare at få læst kontrakten godt igennem og sikrer dig, at du forstår alt i kontrakten. Du vil ellers kunne risikere at stå med en kæmpe regning, når du engang flytter ud. (Undgå at blive snydt, læs mere her)

Hvor finder jeg en lejlighed?

Der findes rigtig mange sider, hvor du har muligheden for at finde en lejlighed.

Gå til din by for at se alle de steder du kan søge bolig i området, eller se lister portaler der dækker hele Danmark.

Vælge din by

AarhusKøbenhavnOdense

Portaler der dækker over hele landet

Findroommate.dk

Findroommate.dk

 • Antal lejligheder/værelser*: 932 stk.
 • Pris: 25 kr. for 7 dage (Derefter 299 kr. for 8 uger)
Gå til Findroommate.dk

*Lejligheder i Danmark per 01-06-2014

Boligportal.dk

Boligportal.dk

 • Antal lejligheder/værelser*: 7456 stk.
 • Pris: 29 kr. for 4 uger (Derefter 275 kr.)
Gå til Boligportal.dk

*Lejligheder i Danmark per 01-06-2014

Lejebolig.dk

Lejebolig.dk

Lejebolig.dk er endnu en af de helt store på boligmarkedet, og har et kæmpe udvalg af lejligheder omkring Aarhus. Samtidig har Lejebolig.dk fået rigtig gode anmeldelser rundt omkring.

 • Antal lejligheder/værelser*: 5812 stk.
 • Pris: 19 kr. for 7 dage (Derefter 369 kr. for 8 uger)
Gå til Lejebolig.dk

*Lejligheder i Danmark per 01-06-2014

Boligdeal.dk

Boligdeal.dk

Boligdeal.dk er en side, hvor man kan leje eller købe lejligheder. De har en rigtig stor udvalg af lejligheder.

 • Antal lejligheder/værelser*: 16180 stk.
 • Pris: 1 kr. For en dag (Derefter 89 kr. for 8 dage)
Gå til Boligdeal.dk

*Lejligheder i Danmark per 01-06-2014

Boligsurf.dk

Boligsurf.dk

Boligsurf.dk er en mindre side, men også en langt billigere side end de andre. Du kan derfor være heldig at finde noget, som passer til dine krav.

 • Antal lejligheder/værelser*: 3195 stk.
 • Pris: 4 dage for 19 kr. (Derefter 149 kr. for 30 dage)
Gå til Boligsurf.dk

*Lejligheder i Danmark per 01-06-2014

Dørtrinnet

Dørtrinnet

Dørtrinet er en af de få gratis service, når du skal finde en lejlighed. Der er dog ikke den største udvalg, men når det er gratis, er det altid værd at prøve.

 • Antal lejligheder/værelser*: 52 stk.
 • Pris: Gratis
Gå til Dørtrinnet.dk

*Lejligheder i Danmark per 01-06-2014

dba.dk

dba.dk

 • Pris: Gratis (Sender videre til andre sider, hvor det koster)
Gå til dba.dk

Guloggratis.dk

Guloggratis.dk

 • Pris: Gratis (Sender videre til andre sider, hvor det koster)
Gå til Guloggratis.dk

 

Find flere portaler, boligforeninger og kollegieværelser i Danmarks største studiebyer, ved at læs mere her.

Skal du starte på dit nye studie lige om lidt? Mangler du stadigvæk tag over hovedet? Så er du langtfra den eneste. Hvert år står rigtig mange studerende uden en bolig, når studiet starter. Der er dog noget, du selv kan gøre for, at forbedre dine chancer for at få tag over hovedet i tide. Jeg vil i dette indlæg komme med gode råd til dig, og hvordan du forbedre dine chancer for at finde en studiebolig. Start i god tid Ved du på forhånd, at du skal starte på et studie i en af de store studiebyer, så er…

Bedømmelsesoversigt

Brugerbedømmelser: 2.49 ( 4 stemmer)
0

En kommentar

 1. Super god liste over boligportaler. Thanks

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*