Lav madplan for ugen

Billede1

Der er flere fordele ved at lave en madplan for ugen. Med en madplan skal man ikke længere stresse over madlavning eller indkøb. Man behøver kun at handle en gang om ugen, hvilket kan nedskære ens omkostninger på madbudgettet. Alt i alt er madplanlægning en god måde at reducere chancen for impulskøb og spare tid.

Der findes allerede et hav af udarbejdede madplaner man kan hente på nettet, hvilket især kan være praktisk hvis du har behov for en specifik kost, og en god kilde til inspiration hvis man vælger at lave sin egen. Her kan du hente en skabelon over en ugentlig madplan.

Hvis du har i lyst til at give dig i kast med madplaner er det godt at have nogle tips i mente, når du skal til at planlægge. Her har vi derfor samlet en liste over nogle råd der måske kan hjælpe dig på vej i din madplanlægning.

Bliv ven med din fryser

Vil du spare de ekstra håndører kan det ofte betale sig at købe stort ind. Især kød kan være en god idé at købe i store pakker, både fordi det ofte er billigere og fordi det med lidt knivkunster kan inddeles i portioner til de forskellige dage og opbevares i fryseren til senere brug. Det samme kan lade sig gøre med grønsager, som efter lidt forberedende skrælning og udskæringer sagtens kan holde sig længere i fryseren.

En varieret kost

Når du alligevel bruger tid på at lægge en plan over dine måltider, så kan du lige så godt gøre dig lidt umage. For lad os være ærlige, selvom havregryn og pasta med ketchup måske nok kan spare dig en del i madbudgettet, så er det nok hverken den mest spændende eller sundeste kostplan at følge flere uger i træk. Så stil efter at købe flest af de ingredienser, der kan anvendes i flere forskellige retter. Langt de fleste grøntsager udgør en god og billig bund eksempelvis i sammenkogte retter eller kan nemt spices op, hvis de marineres inden tilberedning. På denne måde kan du både få mere variation og energi ind i dine måltider uden at sprænge budgettet.

Hold dig opdateret om tilbud

Om du følger med på diverse tilbudsapps eller i de gode gamle reklamer, der jævnligt dumper ind ad brevsprækken, så kan det betale sig at lade dine madplaner blive inspireret af tilbuddene i dine lokale supermarkeder. Bemærk at nogle varer især af grønt og svampe oftest også er billigere og af bedre kvalitet, når de er i sæson, og så skader det jo heller ikke at det samtidigt gavner miljøet.

Dobbelt-op

Tid er en mangelvare for mange af os. Så hvis de fleste af dine dage er fyldt med timevis af intensiv læsning og opgaveskrivning kan du spare tid ved at lave store portioner, når du går i køkkenet. Resterne kan du med fordel gemme og inddele i portioner, der nemt kan opbevares i køleskab eller fryser og tages op til de dage, hvor du ikke har tid. På denne måde kan du med tiden strække dine madplaner over flere uger frem for en.

DEL INDLÆGGET

SE ANDRE INDLÆG

Close Menu