Klassiske studiebøger eller E-bøger?

ebook-2467267_1920

Mere eller mindre alle, der studerer, er vokset med en eller anden form for elektronik lige ved fingrene. Om det er en computer, en smartphone, en tablet eller andet, er konklusionen den samme: når først man er blevet hyppig bruger af den, kan den være svært at slippe igen. Derfor kan det også virke ulogisk, at der stadig bruges klassiske studiebøger fremfor e-bøger, selvom kalderen skriver 2018, og teknologien er en fast bestanddel af vores hverdag. Derfor kan ét bestemt spørgsmål opstå for mange studerende: skal jeg vælge klassiske studiebøger eller e-bøger?

Studiebøger i papirform

Når vi siger klassiske studiebøger, mener vi selvfølgelig papirbøger, der er blevet trykt. For selvom man er vokset op med teknologien, har vi altid brugt klassiske papirbøger i skolerne, da det kan være mere ligetil at gøre brug af. Dette er der forskellige årsager til, hvor det, at man kan genbruge dem og give dem videre, spiller en stor rolle i beslutningen. Derudover siges det også, at man husker bedre, hvad der står på siderne, hvis man mærker papirerne mellem ens fingre. Dertil kommer det faktum, at det kan være nemmere at skrive noter i papirbøger samt notere sig, hvor de vigtigste ting står. Mange føler også, at de læser hurtigere i papirbøger, hvilket også er en væsentlig ting at overveje, når man stiller sig selv spørgsmålet, om man skal købe klassiske studiebøger eller e-bøger. Der er derfor en række forskellige fordele ved at holde fast i de gode gamle papirbøger, der for mange aldrig slår fejl.  

E-bøger er vejen frem

E-bøger er for mange det nye. Det er nemt, simpelt og ikke mindst let at transportere. Mange betror sig gladeligt til digitaliseringen, og sværger til e-bøger frem for papirbøger. Det er til dels også forståeligt, da det kan være meget nemmere – bestemt også fordi e-bøger vejer nøjagtigt det samme som computeren, hvorimod papirbøger kan veje så meget, at det får selv den stærkeste studerende i knæ. De mange papirbøger kan være uoverskuelige at skulle slæbe frem og tilbage til og fra studie, hvor e-bøger er en stor fordel kontra klassiske studiebøger. Dertil skal det også overvejes, at e-bøgerne kan være lettere at slå op i, da mange af bøgerne har søgefunktion, således du kommer til præcis den sektion, du har brug for at læsere mere om. Lettere bliver det ikke. Dog er der det minus, at ens koncentration hurtigt kan blive afledt, hvis man sidder og læser på computeren.

Læs også: Fem ting, du SKAL have som ny studerende.

Smag og behag er afgørende

Om du skal gøre brug af klassiske studiebøger eller e-bøger er en subjektiv holdning, og vi kan desværre ikke tage beslutningen for dig. Fordi sagen er den, at det handler utrolig meget om, hvilke præferencer du selv har. Mange hælder stadig til de klassiske studiebøger af papir, selvom de er vokset op i den digitale alder, hvorimod andre naturligt nok er blevet så hyppige brugere af diverse elektroniske genstande, at de også sværger til e-bøger fremfor de klassiske studiebøger. Der kan være mange omkostninger ved de papirbøgerne, så der kan det også være værd at overveje en ekstra gang, om e-bøgerne er det rigtige valg for dig.

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
Del på email

SE ANDRE INDLÆG