Investering under SU – Hvilke muligheder er der?

Billede1

Der er utroligt mange unge på SU som er begyndt at interessere sig for investeringer af de ene eller anden slags, og det er også blevet lettere at kunne investere for alle, da man ikke længere behøver at investere igennem banken, hvor man tidligere skulle ind til sin bankrådgiver, for at få lavet en investeringsplan, og derefter altid blev rådgivet til at bruge bankens egne investeringsprodukter.

Men der er efterhånden kommet utroligt mange muligheder for at investere, og særligt som unge, så er det vigtigt at man kender de forskellige muligheder, men naturligvis også risikoen bag alle disse nye typer investeringer.

Hvilke typer investeringer er der?

Der findes mange forskellige typer investeringer du kan fortage og på denne liste kommer vi med nogle af de typer investeringer, som du kender og sandsynligvis også en enkelt mulighed som du ikke kender til.

Aktier

En af de investeringsmuligheder som er mest populære og bedst kendt af stort set alle, er naturligvis aktier. Aktier gør at du bliver medejer af de større virksomheder, og derfor også får et højere afkast hvis virksomheden klare sig godt. Dog er der ofte også relativt høj risiko ved at investere i enkeltaktier, og dette skal man naturligvis være klar over, da du ikke selv kan styre hvordan det går for virksomhederne.

Investeringsforeninger

Investeringsforeninger giver dig mulighed for at kunne sprede din investeringer over mange forskellige virksomheder, fordi du investere i forening med andre investorer. Det der er smart ved at vælge en investeringsforening, er at du lettere kan få spredt din investering så meget som muligt, uden at skulle investere en mindre formue. Mange investeringsforeninger spreder sig ud over eksempelvis 100 virksomheder, hvilket du ikke selv ville kunne gøre lige så godt, medmindre du har et stort rådighedsbeløb, som meget få på SU har.

Du styre naturligvis ikke selv dine investeringer, men til gengæld så lader du også andre om arbejdet med at finde de bedste aktier at investere i.

Crowdlending

https://www.youtube.com/watch?v=FZM_PfA2hxU

Crowdlending er den nyeste investeringsmulighed, og blev utroligt populær efter finanskrisen, hvor folk havde svært ved at kunne få lån i banken, fordi bankerne og generelt alle vores økonomi var presset. Så begyndt de forskellige crowdlending platforme at dukke op rundt omkring i Europa og USA, hvor ’’the crowd’’ som er bedre kendt som en mængde af folk, går sammen om at låne penge ud. Når du låner dine penge ud, så tager du rent praktisk bankens rolle, og på den måde så får du også mulighed for at tjene det rente afkast som banken ellers ville have fået.

Det er ofte forbrugslån som du investere i, og derfor så kan du godt få et ret højt rente afkast på over 10 % om året på dine investeringer, hvilket ikke er normalt at se på de øvrige typer investeringer, som du kan se på denne liste. Crowdlending er på det sidste begynde at gøre sit indtræk for de danske investorer og især unge er begyndt at gøre mere i investering i lån, da den ældre generation skal bruge lidt tid til at vænne sig til denne nye investeringsmulighed. Hvis du gerne vil vide mere om crowdlending, så kan du besøge crowdlendingdanmark.dk som både anmelder crowdlending platforme og skriver en masse om denne investeringsmulighed.

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
Del på email

SE ANDRE INDLÆG