Investering for SU lån – Hvad skal du investere i?

Billede2

Der er flere og flere danskere der optager SU lån, fordi de har en yderst lav rente, og derfor kan man udnytte det til din egen fordel, og derved gøre brug af det der er bedre kendt som ’’gearing’’ hvor du låner til dine investeringer. Vi anbefaler ikke at du investere for penge du ikke har råd til at tabe, men det ændre ikke på det faktum, at der er mange der låner penge i banken som de investere for, fordi de forventer at de kan få et højere afkast end det de skal betale i rente hos banken.

Men der findes faktisk nogle investeringsmuligheder, hvor du allerede inden du går i gang med at investere, kan vide præcist hvor meget du tjener i afkast, så du kan sikre at du opnår et positivt afkast kontra renteudgift til dit SU lån. Men hvad er det for en type investering? Svaret er crowdlending.

Hvad er crowdlending?

Crowdlending er i praksis, hvor ’’the crowd’’ aka en mængde af folk, låner penge ud for at finansiere andres lån. Her går flere investorer sammen, hvilket eksempelvis betyder at 100 personer går sammen om at låne i alt 10.000 kroner ud, og nøjes med at låne 100 kroner hver især ud, og derved deler risikoen men også afkastet.

Ofte så investere man i forbrugslån, men det kan også være huslån, billån, virksomhedslån og meget mere, du har mulighed for at investere i, og er utroligt populært i udlandet, men begynder også at vinde indtræk i Danmark, hvor mange danske investorer begynder at investere i crowdlending. Du kan læse lidt omkring Marks crowdlending erfaringerog se nogle af de forskellige platforme som findes derude.

https://www.youtube.com/watch?v=EMpQvwxQ57U&t=2s

Hvor meget kan man tjene?

Det er ikke unormalt at man tjener et afkast på over 10 % om året på sine investeringer, når man investere i crowdlending, men det er dog primært forbrugslån der giver disse afkast. Der findes også platforme som giver oppe over 15 % om året i afkast på forbrugslån med løbetider på 30 dage. Det er ikke unormalt at man får et gennemsnitligt afkast på 10+ % hvilket naturligvis er højere end den rente på omkring 1 % du kommer til at betale for dit SU lån.

Hvad er risikoen?

Der er naturligvis risiko indenfor alle typer investeringer, og der findes også dårlige betalere derude, som ikke betaler deres regninger til deres lån, men de fleste platforme har buyback garanti, som betyder at långiveren køber lånet tilbage af dig, hvis deres betaler ikke betaler lånet i rette tid. Så du er faktisk sikret at du ikke mister dine penge, selvom denne långiver naturligvis godt kan gå konkurs, så sker dette heldigvis meget sjældent.

Konklusion

Når du investere for lånte penge, så skal du sikre at du ikke bare vælger at kaste dig hovedløst ud i en investering uden at kende risikoen. Derfor skal du overveje om du har råd til at tabe disse penge. Men hvis du vælger gøre det, så kan du med crowdlending allerede fra starten se om dit afkast er højere end de renteudgifter som medfølger.

Held og lykke.

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
Del på email

SE ANDRE INDLÆG