Investering – Det er det nye som studerende

money-2696228_1920

Er du studerende og med en lille investor i maven, men føler ikke der er luft i økonomien til det mens du kun bliver forsørget af en SU og eventuelt et studiejob. Så se med i nedenstående afsnit hvor det afklares hvad  mulighederne for, at benytte et SU til at begynde dit investeringsliv på det mest optimale tidspunkt.

Her kan du se tallene bag hvordan du kan tjene over 267.000 EFTER hele SU-lånet er betalt tilbage.  penge på dit SU-lån. Du får derudover vist og forklaret følgende.

  • Renter af lånet under og efter studiet
  • Løbende afkast beregnet med et historisk gennemsnitligt afkast
  • Udvikling i lånets størelse
  • Tilbagebetalingsforløb

Hvis du har mere mod på at investere i aktier mm. Efter studiet vises de også 4 seperate eksempler hvor det antages, at der investeres et fast månedligt beløb efter studiet når du har fået et job der giver mere luft i økonomien. Disse eksempler resulterer i en samlet formue på mellem 1.000.000 og 3.300.000kr.

Dette kræver at du ikke lader dine udgifter fordi du pludselig får mange penge mellem hænderne når du får dit første job. Så lad være med at tænke på hvordan du bedst bruger alle dine penge, men tænkt på hvad du reelt har brug for og vær kritisk i dine valg. Lad være med at køb ting bare fordi du kan.

Som nyuddannet for et par år siden er jeg selv på vej mod et investeret beløb der er endnu større, og som forventeligt giver mig mulighed for at gå på pension efter kun ca. 20 år på arbejdsmarkedet. Det er meget tiltalende eftersom regeringen løbende taler om at hæve  pensionsalderen.

Jeg ville ønske jeg selv havde den viden jeg sidder med idag, dengang jeg var studerende. Jeg kunne selv have udnyttet denne mulighed og stået bedre end hvor jeg er idag. Jeg forventer en mulighed for pension når jeg er omkring 50-53 år hvis alt går efter planen. Selv med bump på vejen der sænker projektet med flere år, vil det stadig være lang tid før den forventede pensionsalder på over 70 år.

Hvis du ikke har mod på, at investere dit studielån, er det også værd at overveje om du efter studiet skal optage et lån til hus eller lejlighed. SU-lånet er nok Danmarks billigste lån, så det kan måske betale sig for dig at gøre brug af SU-lånet og benytte det som indskud i stedet for et dyrt banklån. Dette er ikke med i videoen da den allerede var lang nok.

Hvis ovenstående har fanget din interesse så se mere i videoen på Neminvestering.dk hvor du også finder gode råd og informationer om investeringer og økonomi generelt.

DEL INDLÆGGET

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

SE ANDRE INDLÆG

Close Menu