Investering som nybegynder

investing-4013413_1920

På sulivet.dk har vi oplevet en stigende interesse i at investere – det er ikke længere kun for forældre, men nu også studerende. Læs et par råd lige her.

Invester når du er nybegynder

Når man begynder at investere som studerende, så er man ofte helt ny på markedet og dermed en klassisk nybegynder. Men det er der absolut intet galt i – Det har alle store også været på et tidspunkt. Alle skal starte et sted.

Hvad økonomi man starter med er meget forskelligt. Det kan både været et mindre beløb eller et stort beløb – men som studerende vil det oftest være med et mindre beløb. En ide kan være at afsætte et fast beløb hver måned, som altid skal bruges på at investere med: Det kan være, at du vil investere direkte i C20-indekset, indeksfonde eller en tredje ting. Med en løbende opsparing kan du månedligt udvide dit depot. En fordel ved dette kan være, at du køber på forskellige tidspunkter: Måske var dit første køb rimelig dyrt i forhold til markedet, men når du køber op løbende, så kan du få en mere retvisende pris for aktien (og samtidig øge din beholdning af aktierne i firmaet). 

Hvordan starter man?

Et godt sted at starte er at undersøge de forskellige investeringsplatforme: Der er Nordnet som uden tvivl er den største, men Saxo Bank har også meldt sig på banen med nogle solide produkter efterhånden. Ellers kan du helt sikkert også handle aktier i din bank, men kvaliteten af deres aktie-platform er meget forskelligt. Det du skal være opmærksom på, er blandt andet kurtageprisen (det vil sige, den pris du betaler for at lave den enkelte transaktion). Her er priserne meget forskellige på de enkelte platforme, hvor man også skal være opmærksom på, om man handler aktier ind- eller udenlands, da prisen er mærkbar forskellig.

Ligeledes bør man tænke over, hvad pengene skal investeres i, da der er rigtig mange muligheder. Mange danskere foretrækker at købe direkte i virksomheder, hvor C20-indekset er det fortrukne. Men det vinder også mere og mere frem at gøre brug af indeksfonde eller noget så vildt som Bitcoin. For at tage denne beslutning kan det være en gode ide, at man gennemtænker, om man vil være en aktiv eller passiv investor (pas på at kurtagerne ikke æder dit overskud op!), samt hvor ofte du forventer at handle. På den måde kan du lure hvilke investeringstyper der passer bedst til dig.

En passiv indeksfond følger eksempelvis blot C20-indekset, hvor den passer sig selv – man skal ikke foretage sig noget. Hvorimod hvis man handler med Bitcoins, er man nok væsentlig mere risikovillig i sin investeringsprofil, og vil ofte sidde og holde øje med kursen. 

En god ide er af læse nogle indlæg om det at investere som nybegynder, da der er utrolig meget som man bør have styr på inden og på den måde kan man undgå mange dumme fejl.

DEL INDLÆGGET

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

SE ANDRE INDLÆG

Close Menu