Indboforsikring til studerende – Hvad skal du være opmærksom på?

insurance-1987848_1920

Har du sikret dine ejendele mod indbrud og brand? Det er ikke speciel sjov at komme hjem til en bolig, som er tømt for dine værdigenstande. Det er derfor en rigtig god idé at sørge for, at du har en indboforsikring, så det økonomiske ihvertfald er dækket. Det kan ellers blive en dyr fornøjelse, hvis du ikke har en forsikring og kommer hjem til en tom lejlighed. Du står selv med hele regningen.

Er du i tvivl om, hvad en indboforsikring dækker, hvad du skal være opmærksom på, og hvad de forskellige ting betyder? Så læs med her, hvor jeg vil tage en gennemgang af, hvad du skal holde øje med og tænke om, inden du vælger en indboforsikring.

Indboforsikring til studerende og unge

Er du ung eller studerende, så er der rigtig mange muligheder for, at få en billig indboforsikring. Der er rigtig mange forsikringsselskaber, som tilbyder en billigere forsikring til unge eller studerende, hvor forsikringen ofte er en lidt lavere sat, end hvad de almindelige forsikringer er.

Det betyder dog ikke, at det er en dårlig forsikring, tværtimod. Mange af indboforsikringer for studerende har ofte en lavere indbosum eller og måske en lidt højere selvrisiko. En lavere indbosum kan f.eks. være på 200.000 kr. Så hvis du ikke har mange dyrere ting eller en speciel samling, så kan du sagtens klare dig med disse summer. Dette gælder især, hvis du bor i en et værelset lejlighed. Du kan lave et hurtig overblik over dit indbo og tøj og se, hvor meget din indbo ca. er.

En indboforsikring er ikke lovpligtig at have, og det er derfor op til dig, om du ville forsikre dine ejendele.

Hvad dækker en indboforsikring?

En standard indboforsikring inderholder som minimum en indboforsikring, en ansvarsforsikring og en retshjælpsforsikring. Her under kan du læse, hvad de forskellige ting betyder.

Indboforsikring: Indboforsikringen dækker over husstandens ejendele som tv, computer, tøj, sko og spilkonsoller, der enten bliver stjålet eller som bliver skadet af en brand, en vandskade eller af hærværk.

Ansvarsforsikring: En ansvarsforsikring dækker, hvis en person i husstanden laver skader på en anden person. Du kan være skyld i, at en person bliver invalid, og derved har en erstatningskrav. Ansvarforsikring dækker ligeledes, hvis du laver skader på andres personers ting.

RetshjælpsforsikringEn retshjælpsforsikring dækker omkostninger, der måtte komme i forbindelse med en privat retssag.

Hvem er dækket af indboforsikringen

Du og din husstand er dækket af en indboforsikring, men også børn under 21 år, som bor alene er ofte dækket indboforsikringen. Vendes denne om, kan det betyde, at du er dækket af dine forældres indboforsikring. Det er en god idé at undersøge dette, da det er mange penge, som man kan spare årligt. Besparelsen kan svare til 100-200 kr. ekstra i måneden.

Hvad betyder de forskellige punkter?

Forsikringssum: Forsikringssummen er den samlede værdi af dit indbo. Det er vigtigt at du regner det rimelig præcist ud. Det kan ellers betyde, at du ikke får alt dækket 100 %, hvis du har underforsikret dig, eller at du betaler for mere, end du behøver, hvis du overforsikrer dig.

Du skal derfor gøre dig selv en tjeneste, og finde ud af hvor meget dine værdier er værd, og holde det opdateret ved dit forsikringsselskab. Nogle forsikringsselskaber kører uden forsikringssum.

Maksimale genstandværdi: Den hedder lidt forskelligt fra sted til sted, men det er den maksimale værdi et produkt må have. Har du et dyrt produkt, skal du sikrer dig, at den er dækket af din indboforsikring. (Tjek evt. særlige værdifulde genstande)

Selvrisiko: Det er det beløb, som du selv skal betale af skaden. Har du en selvrisiko på 1200 kr., skal du selv dække 1200 kr. af skaden. Altså har du fået stjålet din PC til 5000 kr. skal du selv betale de 1200 kr. og forsikring dækker således de sidste 3800 kr.

Hvilke tilvalgsdækninger findes der?

Elskadedækning: Dækker skade på elektriske apparater ved kortslutning, overspænding eller induktion. Der er 2 typer af denne forsikring, den ene dækker støvsuger, dvd maskine osv. og kaldes elskadedækning 1, imens en anden dækker computer, mobiler osv. Og kaldes elskadedækning 2. Du ser det ofte som kortslutningsforsikring. Denne forsikring er ofte en del af indboforsikringen på forhånden, som kan fravælges istedet for tilvælges.

Cykeldækning: Som udgangspunkt er din cykel ikke altid dækket. Så bliver din cykel stjålet, eller har der været hærværk på den, så er den kun dækket, hvis du har valgt en cykelforsikring som tilvalg til din forsikring. Det kan dog godt spares væk, hvis du ingen cykel har eller har en ældre cykel uden den store værdi.

Glas- og sanitetdækning: Glas- og sanitetdækning dækker eventuelle skader og ridser, på alt der er lavet af glas. Dette gælder også en glaskeramisk kogeplade, toilet, håndvask eller badekar. Denne forsikring ses også som Glas- og kummedækning. Denne forsikring kan være dækket af en husforsikring.

Elektronikforsikring: Dækker pludselige skader på elektronik. Dette kan være, at du taber din nye Iphone, hælder væske i computeren, eller at dit tv går i stykker. Der er ofte nogle regler omkring den maksimale alder på genstande, og værdien bliver ofte lavere med årene. Kan anbefales at tegne, hvis du tegner tillægsforsikringer i butikkerne, når du køber nyt elektronik. Denne forsikring gennem din indboforsikring vil ofte være billigere.

Pludselig skade dækning: Denne dækker, hvis du selv ødelægger dit indbo. Det kan være, at du skubber den dyre lampe ned eller at du har lavet en mærke i den dyre sofa. Den er god at have, hvis du har meget dyrt indbo. Den er måske ikke så relevant, hvis du bare har møbler fra Ikea.

Rejseforsikring: Hvis du rejser meget, kan denne være en mulighed. Den er ofte billigere, end hvis du køber en enkelt rejseforsikring til din rejse. Hvis du ikke rejser meget, er den for dyr at have, og jeg vil anbefale at fravælge den.

Særlige værdifulde genstande: Dette er, hvis du har noget indbo der er dyrt, som overskrider forsikringsummen, kan dette dækkes ved hjælp af denne forsikring.

ID-tyveri forsikring: Nogle forsikringsselskaber tilbyder denne forsikring, som er med til at hjælpe dig, hvis du skulle være udsat for et ID-tyveri. Den er ofte en del af selve forsikringen, men kan også tilkøbes ved nogle forsikringsselskaber.

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
Del på email

SE ANDRE INDLÆG