Hvordan vasker jeg tøj?

black-and-white-clean-cleaning-4414

Du er lige flyttet hjemmefra, fået hele lejligheden er fin indrettet og du er klar til et nyt kapitel i dit liv! Nu er det dig, og evt. en kæreste. Det bliver lige pludselig hverdag, der er en opvask der skal ordnes, et køleskab der skal fyldes, og der er en lejlighed der skal rengøres. Det hele er meget godt, og det skal bare gøres, og det samme er det med vasketøjet. Du står lige foran vaskemaskinen og tænker ”Hvordan vasker jeg tøj?”

Du prøver ivrigt at ringe din mor op, for at få svar på dit spørgsmål omkring, hvordan jeg vasker tøj! Din mor tager ikke telefonen, og du er nød til at vaske tøjet, for ellers har du ikke noget til i morgen. Dette er ikke en sjov situation at stå i, og vi har nu sat os for at hjælpe disse stakler, for det er ikke lige en vaskemaskine man får instruktioner i, dengang i folkeskolen, og man rendte ikke lige ens mor i røven for at se hende ordne vasketøjet.

Hvordan vasker jeg tøj? Sortering og vaskeguide

Det første du skal gøre er at sortere tøjet i farver, og efter de forskellige vaskeanvisninger. De forskellige vaskeanvisninger er efter hvor mange grader du må vaske med. Husk at tømme alle lommer for alt, både for ikke at ødelægge maskinen, og ødelægge ting du har i lommerne.

Ofte vaskes følgende ved de forskellige grader:

  • 40 grader: Almindelig dagligdagstøj
  • 60 grader: Håndklæder, viskestykker, karklude, undertøj og sengetøj

Sortere dit dagligdagstøj i lys og mørk (Hvis du har noget helt nyt tøj, i en skrigende farve, skal du vaske dette med noget andet af denne farve, eller alene, du kan ellers risikere at farve smitter af)

Er tøjet meget beskidt kan det godt betale sig, at gnide noget opvaskemiddel i tøjet, og lægge det i blød i 15-20 min.

Husk at sortere uld og silke fra, da dette skal vaske ved skånsomvask. Nogle gange har vaskemaskiner et specielt program til dette.

Du kan se alle vaskesymboler her: Vaskesymboler

Hvordan vasker jeg tøjNår vi nu har alt tøj sorteret skal vi have det i vaskemaskinen. Til venstre ser du et betjeningspanel på en vaskemaskine.

På denne drejeknap vælger du program. Denne vaskemaskine har et program til silke, og et program til uld, hvilket gør dem nem at vaske disse 2 typer.

Den almindelige dagligdagstøj skal vaskes ved 40 grader. Det er det som den er indstillet på lige nu. Vil du vaske håndklæder og undertøj skal du vælge 60 grader i samme kategori.

Når du har valgt kategori, skal du også have noget vaskepulver i, og hvis du vil have tøjet cheap tag heuer til at lugte godt skal du også have skyllemiddel i. Når du har alt på plads er det bare at starte maskinen. Når maskinen så er færdig, så skal tøjet tørres. Jeg anbefaler at lufttørre det, både for miljøet, penge pungen og så giver det en mere frisk hed i tøjet.

Jeg har modtaget en rigtig god video fra dressme.dk, som viser det ved hjælp af tegninger hvordan man vasker tøj. Jeg vil foreslå jer at se denne video også. Du finder videoen her http://www.dressme.dk/vask

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
Del på email

SE ANDRE INDLÆG