Hvilken studieby skal jeg vælge?

architecture-building-campus-356086

Det er et stort valg at vælge den rigtige uddannelse, men hvordan finder du ud af, hvor du skal studere? Vi har her samlet nogle ting, som du bør overveje.

Hvilke studieby vil passe mig?

Det er umiddelbart et umuligt svar at give dig, da alle Danmarks studiebyer er fantastiske, men der er alligevel en række kriterier, du kan tage med i dine overvejelser, når du skal vælge i hvilken by, du vil tilbringe din studietid. De typiske studiebyer i Danmark er København, Odense, Aalborg og Aarhus, hvor de fleste uddannelser er mulige.

Hvilken betydning har studiebyen for mig?

Det er en rigtig god idé at overveje, hvor du ønsker at flytte hen. Hvad er vigtigt for dig? Familie og de nuværende vennekreds? I så fald kan det være en god idé at vælge at studieby, som lægger tæt på din hjemby ellers kan der være langt hjem. Nyder du derimod at møde nye mennesker og søger nye bekendtskaber? Så kan det måske være en god idé at søge til studiebyer, som ligger mere fjernt hjemmefra.

hvad er vigtigt for mig?

Hvad ønsker du, at der skal være i din studieby? Selvom de danske byer ikke er væsentlige forskellige, så er der imidlertid stor forskel på om man studerer i Aalborg eller Storkøbenhavn. Du må derfor gøre op med dig selv, hvad du prioriterer. Det er selvsagt også vigtigt, at du vælger en studieby, hvor du kan læse din uddannelse.

Økonomi og bolig

Priserne varierer meget fra by til by. Aarhus og København er landets absolut dyreste studiebyer, og her kan du regne med at skulle betale i omegnen af det dobbelte af, hvad en tilsvarende bolig koster i de mindre byer. Det kan derudover også være svært at finde en bolig i byer som Aarhus og Købenavn, og derfor må du gøre op med dig selv om du kan nøjes med at bo i en mindre bolig midlertidigt.

Kulturtilbud og studiemiljø

Der er ingen tvivl om at landets største byer – gælder såvel København, Aarhus, Aalborg som Odense, har masser at byde på, når det gælder kulturtilbud, cafeer og pulserende natteliv. Endda selvom du måtte vælge en mindre studieby, så vil der altid være gode tilbud, hvor uddannelsesinstitutionerne er gode til at tilbyde fester og sociale arrangementer på studiet.

DEL INDLÆGGET

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

SE ANDRE INDLÆG

Close Menu