Guide til ølbrygning på et stramt budget

beer-2370783_1920

I dag kan der laves øl i alle mulige afskygninger og smagsvarianter. Mange unge er derfor også begyndt at interessere sig mere og mere for ølbrygning, men det kan ved første øjekast godt virke en smule overvældende og dyrt med alt det brygudstyr man skal have fat i. Det behøver det dog overhovedet ikke at være.

3 former for ølbrygning

Som udgangspunkt findes der tre forskellige former for ølbrygning du kan lave derhjemme. Beer kit, semi-grain og all-grain.

Alt efter hvor ambitiøs man er, kan man evt. begynde med et beer kit, en slags ølbrygningens IKEA-møbel, hvor ingredienser mere eller mindre bare skal samles. Det er nemt, billigt og kræver ikke særlig meget udstyr. Til gengæld har man ikke så meget indflydelse på øllens smag.

Semi-grain bliver hurtigt et lidt større projekt, men man har til gengæld også bedre mulighed for selv at påvirke smagen, og man får langt større indflydelse på selve bryggeprocessen, samt erfaring med at bruge forskellige ingredienser.

All-grain ølbrygning kræver noget mere forberedelse og koncentration, men til gengæld har man uendelige muligheder for at eksperimentere med opskrifter, ingredienser og råvarer. Hvis man har sat sig grundigt ind i processen og besidder den tekniske ”knowhow”, kan man faktisk lave lige så god øl som man køber i butikkerne – og så til en brøkdel af prisen.

Hvilken type ølbrygning skal jeg begynde med?

Et beer kit vil i starten være billigst, fordi man får det nødvendige udstyr i en samlet pakke. Når man først har fået udstyret og har lært lidt mere om ølbrygning, kan man dog prøve kræfter med nogle af de mere krævende former for ølbrygning, men de vil i længden også være billigere.

Hvis man ikke rigtig ved hvor man skal starte, vil vi anbefale at læse denne artikel om ølbrygning, hvor man kan lære alt hvad man skal vide for at komme i gang.

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
Del på email

SE ANDRE INDLÆG