Gode råd når du skal finde lejlighed

apartment-building-1149751_1920

Det kan være en jungle at navigere rundt i de mange forskellige boligportaler, når man søger efter lejlighed. Men behøves man overhovedet at søge der? Her får du nogle gode råd, så du nemmere og bedre rustet kan finde den rette lejlighed.

Budget

En god idé er altid at finde ud af, hvor meget du egentlig kan betale i husleje. Prøv derfor at lave et budget med alle dine indtægter og udgifter. Når du har et overblik over din økonomi, kan du finde ud af, hvor meget du kan/vil betale i husleje, og kan således justere din lejlighedssøgning efter dit budget. Der er ingen grund til at forelske sig i lejligheder, som man ikke har råd til alligevel.

Hvis du virkelig gerne vil have en lækker lejlighed af høj standard, så kan du altid overveje muligheden for at finde en roomie, som kan bo sammen med dig. Så bliver budgettet en smule større, da I så skal deles om alle de fælles udgifter.

Læs også: Få hjælp til at finde en roomie! 

Lokation

Når du har fundet ud af, hvor meget du er villig til at give i husleje, bør du overveje, hvor du helst vil bo. Nogle foretrækker at bo i centrum, andre foretrækker at bo så tæt på sin uddannelsesinstitution som muligt, mens andre trives med at bo lige i midten. Det kan være en god idé at overveje dette, så du kan indsnævre din lejlighedssøgning endnu mere. Du bør dog ikke låse dig fast på dette, men bruge det som et udgangspunkt, og for at gøre dig selv klogere på, hvad du egentlig søger. Hvis du er optaget på studie i Aalborg eller Odense, er der boligsider, hvorigennem du kan blive skrevet op til studielejligheder. Her kan du netop se lejligheder alt efter beliggenhed og pris. For Du kan også gøre dig overvejelser om, om du vil bo alene, flytte sammen med nogle venner, eller flytte ind hos en/flere der søger en roomie.

Selve søgningen

Når du har fundet ud af, hvor du vil bo, og hvor meget du er villig til at betale i husleje, er du klar til at starte din lejlighedssøgning. Du kan her gøre brug af boligportaler. Hos nogle boligportaler skal man dog betale et medlemsgebyr. Du kan derfor med fordel forhøre dig i vennekredsen eller hos andre bekendte, om disse har en bruger, du kan låne.
Herudover kan du benytte de sociale medier. Der er massere af sider for lejlighedssøgende, hvor der bliver lagt lejligheder og værelser op. Derudover kan du lave et opslag og prøve at få så mange som muligt til at dele det. Det skulle også fungere godt. Mange finder lejligheder igennem deres netværk, da mange lejligheder netop slet ikke bliver slået op offentligt. Hvis man laver et opslag, der bliver delt, kan det være, at nogen kender nogen… Du ved.

Før underskrivelse

Når du har fundet en lejlighed, du synes passer til dine behov, er det en rigtig god idé at se den, før du skriver under på lejekontrakten. Det kan være besværligt, hvis man skal flytte langt væk, men billeder kan snyde, og det kan ofte være noget helt andet at være i lejligheden end at se den på billeder. Det kan derfor kun anbefales. Når du ser lejligheden, både før du skriver under eller i forbindelse med indflytningssynet, er det også en god idé at tage en med, som måske ser nogle andre ting, end du selv gør. Det kunne f.eks. være en eller begge dine forældre. Dette er også for at sikre, at udlejer ikke blot styre det hele, hvis der skulle være noget, der burde gøres indsigelser imod.

Jeg håber, at du nu føler dig klar til at finde din lejlighed – god boligjagt!

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
Del på email

SE ANDRE INDLÆG