Fremleje af lejligheden

keys-2251770_1920

Det kan i forskellige situationer være relevant at fremleje hele eller dele af ens lejlighed.
Vil du fremleje din lejlighed eller et værelse, eller skal du leje en lejlighed eller værelse af en, der fremlejer, er der dog et par ting du skal være særligt opmærksom på. F.eks. skal enkelte betingelser være opfyldt, for at du overhovedet kan fremleje.

Fremleje af hele lejligheden

Hvis du skal på studie- eller praktikophold i udlandet eller skal udsendes, har du mulighed for at fremleje hele din lejlighed i op til 2 år. Du kan dog kun fremleje i den periode, hvor du rent faktisk er på studieophold eller er udsendt. Du kan ligeledes fremleje din lejlighed, hvis du bliver nød til at flytte midlertidigt pga. job eller rejse, eller dit behov for fremleje skyldes sygdomsforhold.

Det kan klart anbefales at fremleje din lejlighed i stedet for at opsige den, hvis du skal på udlandsophold. Således er du sikret at have et sted at bo, når du kommer hjem. Du skal heller ikke tænke over at flytte lige inden, du rejser. Det er dog en god idé at gøre dig tanker om, hvorvidt du vil fremleje lejligheden med eller uden møbler.

Når du fremlejer, skal du lave en kontrakt ligesom i et almindeligt lejeforhold. En kopi heraf skal udleveres til din udlejer, inden lejeperioden begynder.

Du skal være opmærksom på, at udlejer under visse betingelser har ret til at modsætte sig fremlejeforholdet, selvom du fremlejer pga. en af de ovennævnte grunde.

Fremleje af dele af lejligheden

Du kan fremleje et eller flere værelser af din lejlighed, hvis du ønsker det. Antallet af rum, der fremlejes, må dog maksimalt udgøre halvdelen af lejlighedens beboelsesrum. Det samlede antal personer, der bor i lejlighed, må heller ikke overstige antallet af beboelsesrum.

En aftale om fremleje skal udfærdiges skriftligt, og en kopi skal udleveres til udlejer

Lejer af en fremlejet lejlighed eller værelse

Hvis du skal leje et værelse eller lejlighed, der er fremlejet, skal du være opmærksom på, hvad der står i lejekontrakten, som fremlejegiver udarbejder. Har i f.eks. aftalt hvem der hæfter for skader på møblerne (hvis disse bliver i lejligheden), har i aftalt en konkret dato for fraflytning m.m. Det er vigtigt, at i bliver enige om, hvad der skal stå i kontrakten. Hvis du ikke er opmærksom på disse ting, kan du f.eks. komme til at blive smidt ud af lejligheden før tid.

Fremlejeaftaler er oftest tidsbegrænsede, hvorfor du skal være indstillet på ikke at kunne bo der flere år. Det kan dog være en god idé at starte med at bo til fremleje, så man har tid til at finde noget andet permanent. Hvis man skal studere i København, kan det især her være svært at finde noget permanent at bo i lige med det samme.

Husk at du altid få juridisk hjælp på www.digura.dk.

DEL INDLÆGGET

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

SE ANDRE INDLÆG

Close Menu