Fremleje af lejlighed

477942_56740531

Du kan fremleje dele eller hele din lejlighed. Det kan være en god måde på ikke at have udgifter til lejligheden, imens du måske er på studietur. Det at fremleje en lejlighed kan være vanskelig, hvis du ikke kender reglerne, og der er forskel på om du det er dele eller hele lejligheden, som du skal udleje.

Fremleje hele lejligheden

Skal du på studietur, eller skal du af andre gode grunde flytte midlertidig væk fra din lejlighed (sygdom, forretningsrejser, studieophold/studietur, midlertidig flytning eller andre lignende ting) kan du fremleje hele din lejlighed til en anden. Dette kan være en god måde at spare pengene for lejligheden på, imens du ikke selv bor der.  Du kan maksimum tid for at fremleje en lejlighed er i 2 år.

Hvis du skal fremleje hele lejligheden skal du desuden også opfylde 2 andre grunde en den anden med midlertidig flytning. De 2 grunde er følgende:

  • Der skal mindst være 13 beboelses lejligheder i ejdommen, hvor du har din lejlighed
  • Antal af personer der skal bo i din lejlighed med ikke overstige antallet af beboelsesrum, altså har du 2 rum, må der være 2 der fremlejer lejligheden.

Hvis du opfylder alle 3 krav, er chancen for at du kan fremleje lejligheden ret stort, med mindre udlejeren har en god grund for at afvise en evt. fremlejer. Du kan dog stadigvæk fremleje lejligheden hvis du ikke lever op til kravende, men så skal udlejeren bare acceptere det.

fremleje
Husk at lave en kontrakt ved fremleje

Når du fremlejer lejligheden er det dig der har ansvaret, hvis personen ikke overholder husorden reglerne, har udlejeren ret til at ophæve din lejekontrakt. I skal lave en skriftlig lejeaften, for lejemålet.

Huslejen bør blive betalt til dig fra personen der bor i din lejlighed, og du betaler udlejeren efterfølgende. Udlejeren kan heller ikke opkræve ekstra betaling i forbindelse med fremleje målet.

Delvis fremleje

Fremlejere du dele af lejligheden, har du ret til at fremleje maximalt halvdelen af beboelses rummende i lejligheden. Antallet af lejere i lejligheden må ikke overstige det samlede antal beboelsesrum. Du kan fremleje dele af lejligheden i en ubegrænset periode, og din udlejere kan ikke modsige sig dette. En lejekontrakt skal igen indgås skriftlig, for at sikre lige vilkår.

Depositum

Du kan opkræve et depositum, som en almindelig udlejere opkræver af dig, dette er for at sikre for evt. skader, personen kunne påfører på dine ting (evt. møbler) og lejligheden.

Læs mere hos Lejernes Landsorganisation i Danmark

DEL INDLÆGGET

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

SE ANDRE INDLÆG

© Alle rettigheder forbeholdes - SU-livet

DIGURA har 5 stjerner ud af 5 stjerner på Trustpilot. Se DIGURAs trustpilot

Close Menu