Forskellen på Kvote 1 og Kvote 2

Billede

Når du har fået færdiggjort din gymnasiale uddannelse, er det næste naturlige step i uddannelsesprocessen, at man tager videre på universitet. For at komme ind på universitet, skal man opfylde nogle bestemte krav, som universiteterne har sat på deres forskellige uddannelser. Den mest almindelige er, at man skal have over et vist karaktergennemsnit for at kunne komme ind. Men der er faktisk også andre måder, man kan blive vurderet på baggrund af – dem giver vi dig i denne artikel. Så læs med her og find ud af, hvad forskellen på Kvote 1 og Kvote 2 er.

Kvote 1 – Den ”lette” løsning

Hvis du vælger at søge via Kvote 1, vælger du samtidig, at du vil vurderes udelukkende på baggrund af dit karaktersnit fra gymnasiet. Dette er den ”lette” vej, da du blot skal søge via Optagelse.dk. På Optagelse.dk er dine karakterer for gymnasiet også allerede uploadet, så snart du har færdiggjort din uddannelse, og det eneste, du skal gøre, er derfor at vælge den eller de uddannelser, du gerne vil læse. Når du søger Kvote 1, har du også den fordelagtige mulighed, at du kan gange dit karaktergennemsnit med 1,06, hvis du vælger at søge inden for to år. Det betyder altså, at du står i en bedre position, hvis du søger hurtigt, end hvis du venter mange år med at tage en uddannelse.

Det eneste, du skal være opmærksom på ved Kvote 1, er, at der på nogle uddannelser kan være karakterkrav i specifikke fag, hvor du skal have opnået den karakter eller det gennemsnit, som uddannelsen kræver. Gør du ikke det, kommer du ikke ind på studieretningen, selvom dit overordnede karaktergennemsnit er højere end uddannelsens. Du skal også være opmærksom på, at karaktergennemsnittet kan ændre sig fra år til år, da Kvote 1 fungerer på den måde, at universitet lukker et bestemt antal ind, og de starter fra toppen. Det betyder, at de starter fra den person med det højeste gennemsnit og slutter, når de har fyldt studieretningen op, og så bliver det gennemsnittet på den sidste person, der bliver optaget, som bliver gennemsnittet for studieretningen.

Kvote 2 – Løsningen for alle

Har du derimod ikke opnået det karaktergennemsnit, du måske drømte om, eller har du fået øjnene op for en ny uddannelse, hvor karaktergennemsnittet er lidt over dit – også selvom du ganger med 1,06 – så er løsningen, at du søger optagelse via Kvote 2. Her bliver man vurderet på sine kompetencer udover ens karaktergennemsnit, og du har derfor muligheden for at komme ind på dit drømmestudie, selvom du ikke har karaktergennemsnittet til den. Det er lidt forskelligt, hvad de forskellige universiteter vurderer din profil på baggrund af, men mange af vurderingskriterierne er generelt de samme.

Det betyder også, at du har mulighed for at optimere din Kvote 2-profil, således at du har større chance for at komme ind på din drømmeuddannelse. Dette kan gøres på en række forskellige måder, f.eks. ved at tage kurser i bestemte fag, tage på højskole, rejse eller have et arbejde, der er relevant i forhold til den uddannelse, du søger. Nedenfor har vi valgt at liste de mest Kvote 2-kriterier, som størstedelen af universiteterne kigger på:

  • Relevant erhvervserfaring
  • Kurser med relevante fag (også kaldet ”Anden uddannelse”)
  • Højskoleophold, der er af mindst 16 ugers varighed
  • Frivilligt arbejde
  • Arbejde i udlandet
  • Udlandsophold

Udover ovenstående, så er der på de fleste muligheder også mulighed for at skrive en Kvote 2-ansøgning, hvor du får mulighed for at beskrive din motivation for studiet, hvorfor du bør blive optaget og dine fremtidsplaner. Dette er en rigtig god mulighed for, at du kan få pladsen på dit drømmestudie. Dog kan en Kvote 2 ansøgning være svær at skrive, da det er noget, de fleste kun gør én gang i deres liv, og det kan derfor være svært at finde hoved og hale i det.  

Køb en Kvote 2 ansøgning – den endnu lettere (bedre) løsning

Som nævnt i ovenstående afsnit, kan det være meget svært at vide, hvordan man skal skrive en Kvote 2 ansøgning, hvad den skal indeholde og alt det formelle omkring den såsom for eksempel, hvor lang dem må være. Derfor er der også flere, der begynder at købe en Kvote 2 ansøgning i stedet for selv at skrive den, da det styrker chancerne for at komme ind på drømmestudiet. Nogle af fordelen er blandt andet, at du sikrer dig, at du får en ansøgning, der lever op til kravene, at den er velskrevet, og at den indeholder de vigtigste kriterier i forhold til en ansøgning til kvote 2. Derudover kan det faktisk også bedst betale sig at få andre til at skrive den, da en anden ofte beskriver dig og dine kompetencer bedre, end du selv gør.

Vores samarbejdspartner Go’ Kvote 2 er altid leveringsdygtige og har en række professionelle skribenter ansat, som altid står klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for hjælp til din ansøgning. Du kan derfor tage kontakt til dem, hvis du har brug for hjælp eller har nogle spørgsmål omkring hele processen med Kvote 2. 

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
Del på email

SE ANDRE INDLÆG