Forsikring til Studerende 2013

application-clinic-desk-938958

Er du på udkig efter en billig forsikring, er det en god ide at bruge lidt tid på at sætte sig ind i det. Det er ikke altid den første billige forsikring, der er den bedste, og du kan heller ikke bare kig på prise og vælge den billigste. Der er forskel fra forsikring til forsikring, hvordan de dækker.

I dette indlæg vil jeg komme ind omkring hvordan du finder en billig forsikring, dækning på forsikringerne, og andre ting du skal tage med i overvejelserne, når du vælger forsikring. Ønsker du at vide mere om forsikringerne, kan du finde noget om dem her:

Indboforsikring – Hvordan dækker den?

Hvad er en ulykkesforsikring og hvordan er jeg dækket?

Billig forsikring til studerende

Det at finde en billig forsikring kan være en lang kamp, og der er mange forskellige forsikringsselskaber i Danmark. Jeg har taget nogle af de billigste og delt nogle priser med jer på en fiktiv person og lejlighed.

Unge og studerendes indboforsikrings priser

Er du studerende, kan du være heldig, at dit forsikringsselskab tilbyder en billig forsikring til dig. Mange forsikringer selvskaber tilbyder en såkaldt ”studerende forsikring”.

Er disse forsikringer lige så gode, og er de billigere på den lange sigt? Det har jeg sat mig for at undersøge.

Jeg har sat mig for at undersøge forsikringsmarkedet, og hvordan man som studerende nemt kan finde en forsikring. Dette gælder både indboforsikring og ulykkesforsikring.

I min tabel herunder, kan du nemt se en pris, udregnet ud fra følgene oplysninger.

 • Alder 21 år
 • 2 personer i lejligheden
 • Areal: 60m2 med kælder depot
 • 2. sal I Aarhus (Viby J)
 • Ingen skader inden for de sidste 3 år
 • Hårdt tag
 • Indbosum ca. 200.000 kr.
 • Cykel dækning hvis muligt (Læs det under “Se Mere”)

Jeg har medtaget de billigste indboforsikringer, nogle inkludere også en ulykkesforsikring. Jeg mener disse forsikringsselskaber, er de billigste og ikke mindst bedste for studerende.

[table id=9 /]

Ulykkesforsikrings priser

Den første tabel indeholdte priser på indboforsikring, dog var nogle kombineret med en ulykkesforsikring. Jeg vil dog stadigvæk komme med et par ulykkesforsikrings priser udregnet ud fra forskellige forsikringsselskaber. I kan sagtens være flere i samme lejlighed, og derved skal de andre også have en ulykkesforsikring.

Jeg vil finde priser ud fra følgende informationer

 • Jeg er studerende
 • Ingen andet arbejder over 10 timer om ugen
 • 21 år
 • Invalids dækning 1.000.000 kr.
 • Ingen dødsfalddækning
 • Heltidsdækket og udvidet (dækker udefra kommende skader også)
 • Ingen anmeldte skader de sidste 3 år

[table id=10 /]

Er de så lige gode?

Mange af forsikringerne er en light udgave af deres almindelige, eller en blanding af de 2 vigtigste forsikringer du skal have når du flytter i lejlighed og skal være studerende. De er derfor beregnet til unge eller studerende som måske ikke tjener lige så meget som udannet personer, og derfor er der nogle ulykkesforsikringer med en lavere invalid sum (almindelig er 1 mio.), mens andre er uden dødsdækning.

Det vigtigste ved en ulykkesforsikring er helt sikker, at den er heltidsdækkende og en udvidet. Udvidet vil sige at du er dækket, hvis du styrter på cykel, mens en ikke udvidet ulykkesforsikring kun dækker udefra kommende skader.

En indboforsikring til de studerende er også næsten lige så dækkende, som dem der tilbydes til ikke studerende. Nogle af dem tilbyder bare en lavere indbosum, og ofte har studerende ikke de mest værdifulde genstande og udstyr i lejligheden pga. den skrabede økonomi de lever under. Du kommer derfor ofte ikke over de 200.000 i indbosum.

Derfor anbefaler jeg at du overvejer en af selskaberne her over.

Anvend andre medlemsfordele

Tjek altid om du kan få nogle fordele, dette gælder både fagforening, a-kasse og andre foreninger. Det er altid en god ide, når du er på jagt efter en billig forsikring.

Har du flere ideer til at finde en billig forsikring, så del den gerne med os andre.

 

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
Del på email

SE ANDRE INDLÆG