Flere og flere danske unge dater på nettet

road suspended in the sky towards the tree in the shape of heart

Det er gennem tiden blevet en meget stor trend at date på nettet frem for at møde den kommende kærlighed og livspartner i den virkelige verden. Det er der mange grunde til. De to altovervejende grunde er formentlig, at det er nemmere, og så er der et større udvalg på nettet, som vi kan vælge og vrage imellem.

Vi leder efter den perfekte partner

Perfektionisme bliver dyrket i stor stil. Alle vil gerne have det perfekte. Hvis man kan vælge en partner med alle de kriterier, man gerne vil have, hvorfor så nøjes? Der findes et væld af danske dating sider på nettet, hvor der er flere tusinde brugere, som kommer fra alle dele af Danmark. Det gør det muligt at komme i kontakt med nogen, som man aldrig ville have krydset veje med ellers.

Samtidig lever vi i en meget travl tid, hvor der både skal være tid til at dyrke karriere, motion, sund kost, hobbies og en masse selvrealisering. Vi vil gerne være interessante og have noget at byde på.

I en travl hverdag, hvor alt skal presses ind på den samme rum tid, som alle andre generationer har haft, så kan det være svært at finde tid til at tage i byen og møde nye mennesker – mennesker, der søger en partner og ikke bare et one night stand eller lignende.

En tendens, der desværre bliver taget med ind i datinglivet, er tendensen til at have travlt. Vi swiper gennem en hel masse forskellige profiler, og vi har travlt med at komme i kontakt med en hel masse potentielle partnere. Til gengæld vil den perfektionisme, som alle de mange muligheder medfører, ofte gøre tålmodigheden kortere.

Giv det enkelte forhold tid til at vokse

Vi springer fra den ene person til den anden, så snart vi opdager, at der er noget, der ikke er perfekt ved den potentielle partner. Det kan være alt fra interesser til udseendet. Der bliver med andre ord ikke lagt den tid og ro i relationen med det nye menneske, så forholdet kan få lov til at blomstre. Følelser tager tid at udvikle, men i jagten på det perfekte, er der tendens til ikke at give tingene den nødvendige tid. Læs hele artiklen her, som er udgivet af Berlingske for mere viden om denne udfordring.

Dermed skal det ikke lyde som om, at online dating er en dårlig ting. Det gælder måske bare om at sætte tempoet ned, lade være med at have en hel masse krav og i stedet investere tid i det enkelte forhold for at se, hvor det bringer dig hen.

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
Del på email

SE ANDRE INDLÆG