Find en billig cykel

bicycle-1209682_1920

Køb den online

Der findes mange hjemmesider, hvor man kan finde brugte cykler til salg. De helt klassiske sider, hvor man efterhånden kan finde alt, er DBAog Gul og Gratis. Der findes også hjemmesider der specialiserer sig i cykelhandel, hvor man både kan sælge og købe brugte cykler. Eksempler på dette er;

Man kan også vælge at købe en cykel på et af politiets hittegodsauktioner, som foregår flere steder i landet. Man kan finde information om dette på politiets hjemmeside.

Et godt formål

Hvis man allerede har besluttet sig for at købe en brugt cykel, kan man ligeså godt vælge et cykelværksted, der ikke blot reparer og sælger cykler for en økonomiske gevinst. Der er flere cykelværksteder der støtter gode formål. Dette kan både være på et globalt plan, som at sende cykler til Afrika, eller på et lokalt plan, som at sikre et sted med trygge omgivelser for socialt udsatte. Man kan også donere sin cykel til disse værksedder.

Buddha Bikesi København, både kæmper for mere miljørigtigt forbrug, og for at hjælpe de socialt udsatte i samfundet.

Baisikelier et ord for cykel på swahili. Når man handler hos denne cykelhandler i København, støtter man deres projekter i Afrika. Man kan også leje cykler.

Cykel 20 lige ved siden af Cykel 20 i Aalborg finder man Hjerterummet. En social café for hjemløse og mennesker med psykiske, sociale, misbrug- og andre sundhedsudfordringer. Overskuddet fra Cykel 20 går til Hjerterummet.

Hvad skal man være opmærksom på, når man køber en brugt cykel?

Der er flere ting man skal være opmærksom på, når man køber en brugt cykel. Hvis man vælger at handle hos sin lokale cykelhandler, burde man undersøge om de tilbyder garanti på den brugte cykel. Hvis man køber den brugte cykel af en anden privat og den er forholdsvis ny, er der chance for at deres garanti ikke er udløbet. Hvis cyklen er under 2 år gammel, er reklamationen på cyklen ikke udløbet, og du har mulighed for at tage cyklen til den originale cykelhandler, hvis der opstår problemer du ikke selv er skyld i.

Der er ikke noget galt med at købe en brugt cykel der er en smule ruste, eller hvor der er problemer med bremser eller gear, da de ofte let kan udskiftes. Det samme gælder cykelkæden.

Hvad man skal være opmærksom på, når man køber en brugt cykel, er om sadelpinden er rustet fast. Sadelpinden er det rør der forbinder sadlen og cykelstellet. Hvis denne sidder fast, kan man ikke justere højden på cyklen.

Tjek om egerne i hjulet mangler eller sidder løst. Eger er de stænger der sidder i hjulet. Nye cykelhjul koster en del, derfor er det vigtigt at der ikke er problemer med dette.

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
Del på email

SE ANDRE INDLÆG