Find billigt Internet

access-blurred-background-cable-1629299

En internetforbindelse er en nødvendighed når man studere. Du skal bruge det til studiet, men måske anvender du også internet til spil, film, musik og chatte med familien og vennerne. Det er derfor vigtig du får den helt rigtige forbindelse til lige præcis dit behov. Du vil gerne have et god, men billig internetforbindelse. Jeg vil her i denne guide hjælpe dig med at vælge det rigtige billige internet.

 

SUlivet.dk anbefaler:

Telia en et godt og billig internet abonnement som studerende har råd til at betale. Du kan ved Telia få 10 Mbit forbindelse for 199 kr. per måned. Du får oprettelse, trådløs modem og den første måned gratis!


Gå til Telia for at bestille

Hvilken hastighed skal jeg vælge?

Hvis du ikke kender til computer og IT, kan det være svært at vide, hvad du skal vælge af internetforbindelse. En vigtig del ved et billigt internet er at du ikke vælger en hastighed der er større end hvad du har brug for, da du ellers betaler for mere end du har brug for.

Internet hastighed er delt op i 2 kategorier, den ene er download hastighed, mens den anden er upload hastighed. Download hastigheder bruger du når du henter noget ned på din computer, det er når du henter en opgave til skolen, når du besøger et website, streamer musik/radio eller film, du spiller online eller du modtager en e-mail.  Du bruger upload hastigheden når du skal smide en fil op til skolen, sender mails eller spiller computer spil (De sender og modtager data ved computerspil).

Hold dog altid øje med hvad de lover af hastighed, da den ofte er mindre end hvad pakken tilbyder af hastighed. Den hastighed de opgivere er ofte den hastighed du maksimal kan få ud af den pakke.

Hvilken download hastighed skal jeg vælge?

Det at vælge den rigtige download hastighed er vigtig, for hvis du får en for lav hastighed, bliver du irriteret over et langsomt internet, og hvis du vælger en for høj hastighed kan det ses på prisen, og du risikere at betale mere end du har brug for. Det er derfor en vigtig del at vælge den rigtige internetforbindelse når du skal vælge et billigt internet til din lejlighed.

5-10 Mbit forbindelse er nok til dig, hvis du bor selv og ikke skal anvendes af andre. Du kan se videoer i tv kvalitet, uden det hakker, men så kan du ikke anvende det så meget mere. Skal du både se HD film skal du lidt længere op.

Skal du se HD kvalitets uden det hakker skal du op på forbindelser mellem 10-20 Mbit. Du kan også med de forbindelser være flere online på samme tid, hvis du vælger 20 Mbit kan du også stream videoer på flere enheder samtidig, mens du kan se HD kvalitets film uden det hakker.

20-50 Mbit er et godt valg, vis i er flere der spiller meget krævende online spil, eller er flere der skal se HD film samtidig.

Hvilken upload hastighed skal jeg vælge?

Upload hastigheden er ofte en glemt faktor, når folk vælger internet.  Internetudbydere ligger heller ikke meget vægt på denne forbindelse, men det er ikke en hastighed du skal glemme, når du kigger efter et billigt internet.

Der er flere grunde til du ikke skal glemme upload hastigheden, for hvis du bruger nogle af nedenstående løsninger bør du især være opmærksom på en ordentlig upload hastighed.

  • Online backup: Bruger du løsninger som Dropbox, ICloud og andre online backup eller lagerplads løsninger, er det vigtig at have en upload hastighed. Det samme hvis du har en NAS-server, som du kan tilgå fra andre netværk.
  • Uploader filer online, dette er både billeder på Facebook, Google+ og andre sociale netværk.

Hvordan du vælger en upload hastighed er lidt ud fra tålmodighed og priser ved udbyder. Jeg anbefaler ikke Upload hastigheder på under 1 Mbit, men helst gerne på omkring 3-5 Mbit for at opnå bedst mulig forbindelse.

Fibernet eller bredbånd?

Fibernet et ved at være en udbredt form for internet i Danmark, men det er ikke alle steder du kan få fibernet. Fibernet er ofte en billigere løsning end det almindelige bredbånd forbindelse.

Fibernet er efter min egen mening også ofte mere stabilt end det almindelige bredbånd.  Det er samtidig muligt at sende rigtige store hastigheder igennem et fibernet. Dette skyldtes fibernets opbygning, som er opbygget ved hjælp af lys.

Har du fibernet kan du heller ikke mærke om der er andre personer på nettet, det kan du ved det almindelige bredbånd. Det er derfor mange fordele ved fibernet, og så er det fremtidens netværk. Der vil med tiden komme mere og mere fibernet.

Trådløs netværk - Hvilken trådløs router skal jeg vælge?

Når vi i dag anvender vores netværk, anvender vi det til mobiltelefonen, tablet og bærbar computere. Derfor kræver det ofte en trådløs netværk i dit hjem. Dette kræver at du anskaffer dig en trådløs router, men det kan være svært at finde ud af hvilken trådløs router du skal vælge.

Der er dog nogle internetudbyder, hvor deres modem er indbygget med en almindelig router (Nogle leveres endda med en trådløs router, og derfor behøver du ikke anskaffe dig en). Hvis dette er tilfældes er det et switch eller et acces point du skal anskaffe dig. Du kan finde ud af om du har et almindelig modem eller en router ved at spørge din udbyder eller se efter i papirerne.

En trådløs router har flere hastigheder, og du skal derfor vælge en så du for fuld udbytte af dit billige internet. Hastighederne er opgivet i mbps (megabits per sekund). De fås i dag i 150 mbps, 300 mbps og 450 mbps. Der findes også ældre modeller med langsommer hastighed. Mbit/s og mbps er de samme værdier.

Du skal samtidig også sørge for at den er kompatibel med din pc. Har du en ældre pc, skal du tjekke netkortets forbindelse type. De ser ud som følgende 802.11.a. Sørg for at begge enheder har samme tal. Læs din computer manual eller søg på nettet. Vælg altid den nyeste model, som samtidig understøtter dine computere, for at sikre en fremtidssikret løsning

Vælg også en trådløs router som der kan tilføjes et password på, for at sikre at ingen andre andevender dit trådløs netværk til ulovligheder.

Se også et stort udvalg af studierabatter her.

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
Del på email

SE ANDRE INDLÆG