Fem ting, du SKAL have som ny studerende

DIGURA SU

Der er virkelig meget at huske og få styr på, inden du begynder som ny studerende på din uddannelse. Du skal finde hoved og hale i dit nye studie. Du skal møde hundredvis af nye ansigter. Og måske skal du endda også flytte hjemmefra for første gang.

Det er dejligt – men også meget overvældende. Derfor kan man godt glemme at få styr på nogle af de mere lavpraktiske sager, der vil gøre dit studieliv så meget nemmere.

Her er fem ting, som vil gøre din universitetstid til en fornøjelse – så du kan fokusere på dit studie og dine venner.

1. En behagelig og god taske

En god taske er en absolut nødvendighed. Hvis der er intet andet, du tager med dig fra denne artikel, så bør det være, at du skal have en holdbar og behagelig taske til din studietid.

Kendetegnene for en god taske er, at den er rummelig, holdbar og behagelig at gå.

Du kommer til at bruge mange år med at bære kompendier, fagbøger og din computer frem og tilbage mellem dit studie, caféer, biblioteker, dit hjem m.m. Selvom du til tider vil kunne finde PDF’er og lignende, kan du nok ikke undgå at et vist slæb. Det kan blive tungt i længden. Især hvis din skuldertaske har en dårlig og slidt rem, så du skal bære tasken på en bestemt måde.

Overvej derfor om, du vil have bedst af en rygsæk eller en skuldertaske. Og hvorvidt den er tilstrækkelig vandafvisende til at beskytte din computer i alle slags vejr.

2. Et pålideligt transportmiddel

Du skal også tænke på, hvordan du vil komme frem og tilbage fra dit studie. Selvom mange er bosat i nærheden, eller i hvert fald i samme by, som deres studie, kan det stadig være svært at finde motivationen til at komme afsted en blæsende og regnfuld mandag morgen.

Men rejsekort og offentlig transport kan være dyrt, hvis du ikke skal afsted ofte. Det kan til tider også være langsommere at tage toget og bussen end bare at springe på cyklen.

Du kan selvfølgelig også kombinere de to.

Cykel

Har du i forvejen en god cykel, er der ikke meget andet, du skal tage stilling til.

Hvis det ikke er tilfældet, men du stadig helst vil cykel, kan du overveje at købe en god brugt cykel. Vil du helst undgå den engangsudgift (og at skulle betale for cykelreparation), kan du overveje enten at bruge en bycykel eller få dig et cykelabonnement. Her betaler du et fast beløb om måneden, hvorefter du får stillet en cykel til brug. Går den i stykker, skal du selv ikke betale for reparationen. Du skal bare aflevere den, og så får du en ny cykel eller en gratis reparation inden for en dag. En cykel er desuden et godt alternativ, hvis du ikke altid får overholdt dit træningsprogram.

Offentlig transport

Skal du rejse langt for at komme til dit studie, kan et pendler- eller Ungdomskort fra DSB eller din regions offentlige transportselskab være et rigtig smart valg.

Når du skal pendle langt, er det vigtigste, at du bestiller kortet i god tid, så det kan nå at ankomme eller blive aktiveret inden studiestart. Hvert år er der flere hundrede studerende, der op til studiestart er nødt til at bide i det sure æble og køre med almindelige billetter i flere uger, fordi DSBs systemer har været langsomt med at udsende det nye Ungdomskort.

Bruger du app’en, bør du også overveje at have en powerbank liggende i din taske. Så slipper du for en bøde, bare fordi din telefon er gået ud.

3. Reservetilbehør til din mobil og computer

Din tid på universitetet bliver også travl. Travlhed har en tendens til at gøre dig glemsom.

Den glemsomhed er normalt ikke et problem. Hvis du glemmer en bog til en forelæsning, kan du nok få lov til at kigge over skulderen på en studiekammerat. Hvis du har glemt at medbringe din computer til en forelæsning, kan du altid skrive korte noter på din mobil.

Der hvor glemsomheden kan begynde at blive et problem er op til eksamener eller afleveringer med stramme deadlines.

Har du en ekstra Macbook oplader liggende derhjemme, vil du undgå den værste stress – selv hvis du nu har glemt din anden oplader på universitet. Det er ikke fedt at skrive en aflevering, mens du er i et kapløb med din computers batteri.

4. En rodekasse med udklædninger

Studietiden er også fyldt med fest og farver.

Du skal derfor nok også regne med, at de farverige udklædningsfesterne ikke stopper øjeblikkeligt efter rusturen.

Derfor kan det være smart at have et lille lager af alsidige udklædningstøj eller kostumer, som du kan trække frem, hvis du bliver inviteret til en fest på kort varsel. Der er bedre at have en lille kasse med tåbeligt gøgl liggende i bunden af et skab end at være den eneste, der ikke kommer udklædt til en universitetsfest.

5. Det mest uundværlige værktøj

Du kommer nok til at skulle bygge et IKEA-møbel eller to igennem din studietid. Det er næsten uundgåeligt, fordi du og dine venner ofte er flyttet hjemmefra for første gang, og skal til at indstille sig på at tage sig af praktiske gøremål selv.

Bor dine forældre i nærheden af dit kollegie eller studiebolig, kan du selvfølgelig altid ringe dem op og bede dem om hjælp til at bygge en reol, udskifte en vandhane eller hænge et billede op.

Er det ikke tilfældet, eller vil du bare gerne stå på egne ben, er det en god idé at investere i en ordentlig værktøjskasse.

Som minimum bør du få fat i et unbrakonøglesæt. Det vil gøre det lettere for dig at samle de fleste IKEA-møbler, uden at skulle lede efter en L-nøgle gemt i bunden af kassen, der brækker efter to drej eller er så lille, at du får kramper i hånden efter kun 30 sekunder.

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
Del på email

SE ANDRE INDLÆG