Et liv på SU behøves ikke være kedeligt

1

Som studerende med udsigt til maksimum 5.000 kr. udbetalt hver måned, som både skal dække husleje, forsikringer, mobil-regning, tv og internet, mad – og alt det andet sjove man gerne vil bruge tiden på når man er studerende, som for eksempel cafebesøg, fester, klipning ved frisøren og biografture. Bor man i en af de store studiebyer som København og Århus, kan huslejen godt tage en ret stor del af SU’en og ikke efterlade meget til alt det andet. Selv maden kan det nogen gange være svært at få råd til og det er ikke sjældent at menuen står på havregrød eller pasta sidst på måneden. Ved at følge disse enkle tips, så kan du få SU’en til at strække længere, og måske endda få råd til alle de goder du går og drømmer om.

Gå efter tilbudsdisken i supermarkedet

1

Med kun 5.000 på lommen i starten af måneden, så er det ikke særligt mange restaurantbesøg eller gourmetmiddage man kan betale sig fra på sådan en måned. Der er fristelser alle steder, og selv skolens kantine kan tære godt på budgettet, hvis du køber der for ofte. Så det bedste tip at give på denne front er at huske at smøre madpakke hver dag – du kan spare rigtig mange penge på denne måned, for selvom du måske kun tænker at du bruger 20-30 kroner om dagen i kantinen, så løber det alligevel op i over 100 kr. om ugen!

Tilbudsjagt er ikke kun noget for pensionister, og hvis du er villig til at køre lidt – på cyklen vel at mærke – for at nå de gode tilbud, så er der penge at spare. I stedet for at gå ned i kiosken lige rundt om hjørnet, ville det måske være bedre at køre lidt længere til en discountbutik og få meget mere for pengene. I supermarkeder generelt har de også ofte kød på tilbud når det nærmer sig sidste salgsdato. Og selvom datoen siger at det er ved at blive for gammelt, så ville supermarkedet aldrig risikere at sælge kød som kan gøre folk syge, så det fejler bestemt ingenting – til gengæld er det meget billigere! Læs mere om billig mad her

Har du brug for dit tv?

Her vil nogle nok svare et rungende nej! Men har du brug for alle de kanaler som din tv-pakke giver dig? Det er selvfølgelig en luksus at kunne zappe sig igennem en endeløs række af kanaler, men med lektier, afleveringer, læsning og meget mere, så er det begrænset hvor meget tid du har til at se tv. Som studerende må man også skære lidt ned på goderne, og med nyheder online hele tiden, kan man godt undvære kanaler i en periode, hvis der virkelig ikke er råd. Og du behøver selvfølgelig ikke mangle underholdning, for med sider som Viaplay.dk og Netflix.dk kan du for mindre end 100 kr. per måned se uendeligt mange tv-serier, film og dokumentarer – og så er det lige pludselig ikke så slemt at undvære tv-kanaler.

Spar penge ved frisøren

Er der noget som kan tære godt på SU’en er det en klipning, og det er ofte en ting som bliver udsat så længe som overhovedet muligt, of helst til en måned hvor der hverken skal betales elregning, forsikringer eller licens. Heldigvis er der en løsning på dette problem, nemlig studierabatter. Der findes mange frisører med studierabatter og kan du ikke lige overskue at begynde at lede efter den frisør i din by, der er billigst, så er der også råd for det. Der findes mange forskellige sider, som har gjort det nemt for studerende at finde frem til lige netop de rabatter som er gældende i deres by eller område, så det er ikke mere end en internet-søgning der skal til, før en billigere klipning ved en god frisør igennem Bapoon bliver en realitet.

2

Lav en plan

Det kan lyde som et kedeligt råd, men det er rent faktisk en kæmpe hjælp at have det store overblik over indtægter og udgifter hver måned. Lav gerne et Excel-ark, hvor det hele stilles op i, og det gør det meget nemmere at finde ud af hvor mange penge man har til alt det sjove over en måned. Det gør det også nemmere at spare penge sammen til de lidt større ting man gerne vil investere i, som bøger til studiet, en ny vinterjakke eller måske endda en rejse.

Find SULivet.dk’s budgetskema her!

 

DEL INDLÆGGET

SE ANDRE INDLÆG

Close Menu