Derfor bør alle studerende være medlem af en a-kasse

a kasse

Hvis du som studerende på nuværende tidspunkt har et job, der hjælper med at betale for lejen af din bolig eller eventuelle studielån, du har foretaget dig, bør du læse med i det følgende. Vi vil nemlig gerne slå et slag for, at du som studerende og arbejdende har styr på dine rettigheder, hvis du skulle komme i karambolage med din arbejdsgiver e.l.

Herunder kan du lære mere om, hvordan en a-kasse kan hjælpe dig, hvis du for eksempel mister dit arbejde med kort varsel. Derudover kan en a-kasse også hjælpe dig på vej, når du som ledig skal til at søge et job på ny. Alt dette og meget andet kan du herunder læse mere om.

Hvilke fordele får du ved at være medlem af en a-kasse?

Som medlem af en a-kasse er du sikret dig mod at stå på helt bar bund, hvis du med kort varsel skulle miste dit arbejde. Som studerende er SU’en ikke altid nok til at betale for alle de udgifter, der nu måtte være. Dette kunne for eksempel være dit udvekslingsophold, din bolig eller skolematerialer. Af denne grund vælger mange at have et job ved siden af deres studier. Dette er en smart måde at få det hele til at hænge sammen på.

Dog kan man altid komme ud for at blive afskediget fra ens arbejdsplads og dermed skulle bygge en karriere op på ny. Det er her, en a-kasse kommer ind i billedet. En a-kasse kan nemlig hjælpe dig på vej igen ved for eksempel at tilbyde dig dagpenge, mens du søger efter et nyt job. Derudover tilbyder en a-kasse for studerende som oftest kurser og workshops, hvor du kan få mulighed for at overveje dit næste skridt på vejen mod en ny karriere.

Hvilken a-kasse skal jeg melde mig ind i?

Når det kommer til hvilken a-kasse, du kan melde dig ind i, er det vigtigt, at du forinden har gjort lidt research arbejde. Der findes nemlig en masse selskaber derude, der har det i deres bedste interesse at hjælpe dig på fode igen. Dog skal du være opmærksom på, hvilke behov du har, og hvordan du gerne for fremtiden vil have hjælp, hvis du pludselig skulle blive afskediget fra dit job. Dette kan du finde ud af ved at aftale en uforpligtende samtale med de a-kasser, der umiddelbart falder bedst i din smag.

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
Del på email

SE ANDRE INDLÆG