Brug din tid mere effektivt på studiet

woman-2701154_1920

Læs dit pensum kvalitativt

De fleste ser det som en byrde at læse pensum. Nok kan der være store læsemængder, men det er trods alt det stof, som du skal eksamineres i. Det er derfor vigtigt, at du forstår pensum. Det forholder sig dog oftest således, at folk ikke læser stoffet for sin egen lærings skyld, men alene fordi det står på skemaet og pensumlisten. 

Hvis du læser dit pensum kvalitativt, hvormed det skal forstås, at du sætter dig ind i stoffet og reflekterer over det skrevne, så undgår du at læse pensum igen op til din eksamen og i læseperioden. 

Hvordan læser man kvalitativt?

Der er flere forskellige metoder, og det er naturligvis individuelt, hvad der fungerer for den enkelte. I nyere tid er det dog oftest mobiltelefonen og sociale medier, som forstyrrer læsningen – endda i en sådan grad, at det skader indlæringen. Et godt råd er derfor at slukke mobiltelefonen eller at lægge den ind i et andet rum, så du ikke bliver forstyrret af fristelsen til at se hvad Sofie og de andre fra instagram får til middagsmad. 

Test og praktisk brug af viden

Når du læser en bog er der tale om ”passiv indlæring” – i stil med at modtage information til en forelæsning. Du får således en masse informationer uden at du bruger den aktivt – og derfor sidder det sjældent fast, som man håber på.

Du bør derfor anvende teksten i praksis. 

Det er derfor heller ikke nødvendigt, at du læser pensum mere end én gang. Det er oftest mere fordelagtigt, at du anvender teorien i praksis – eksempelvis ved opgaveløsning. 

Hvis du eksempelvis har en skriftlig eksamen foran dig, så er det forholdsvis enkelt at øve dig. Du kan finde tidligere eksamensopgaver eller øvelsesopgaver og lave dem. Når du løser en opgave tvinges du til aktivt at bruge din viden.

Sæt din dagligdag og læseperiode i system

Skab dig et overblik over dit pensum og få lavet en rutinemæssig læseplan. Det kan gavne din hverdag og dit stressniveau, hvis du har et overblik over alt dit pensum og hvad du skal læse fra uge til uge. Derudover kan det være en god idé at anvende uddannelsesinstitutionens læsepladser, da du således undgår overspringshandlinger i hjemmet. 

Det kan i øvrigt være en god idé at læse på et bestemt tidspunkt hver dag – dette er dog individuelt alt efter, hvornår på døgnet du læser mest effektivt. Nogle læser bedst om formiddagen, andre om eftermiddagen, imens en tredje læser bedst om aftenen – dette må du selv vurdere. 

Endeligt er det vigtigt, at du husker at motionere, spise sundt og dyrker dine sociale relationer. Dette er en vigtig del af at holde energiet niveauet i top, hvor indlæringsevnen også er størst. 

Held og lykke med det!

DEL INDLÆGGET

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

SE ANDRE INDLÆG

Close Menu