Rejser? – Her rækker SU’en længst

Her rækker SU’en længst

Der går ikke længere inden diverse eksamener er overstået, og sommerferien melder sin ankomst og med den følger der også ferie og for mange er det ensbetydende at kufferterne skal pakkes og et fly skal boardes. På SU er det ikke altid at pengene rækker til lige præcis den rejse, man gerne vil, men hvis man kigger sig lidt om, kan der være rigtig mange penge at spare. Det første sted er naturligvis på selve rejsen, hvor det oftest er billigst at finde en afbudsrejse, hvilket alle de større selskaber tilbyder. Kan du rejse lige nu (april 2016), kan du eksempelvis komme til Tyrkiet for 1500 kroner med Bravo Tours.

Prisen på rejserne er ligesom stort set alt andet på markedet udbud/efterspørgsel, hvilket betyder at når der er flest der vil rejse, er priserne højst. Derfor koster rejser også ofte det dobbelt eller mere i industriferien end udenfor sæsonen. Som studerende har du fordel af en lang ferie, hvor du muligvis har mulighed for at være mere fleksibel end familien Danmark.

Det andet du bør kigge på, hvis du vil have SU’en til at række længere på din ferie, er hvor du vil rejse hen. Der er utrolig stor forskel på priserne i de Europæiske lande, og Mallorca og Kreta er blandt de dyre steder, der også tiltrækker flest børnefamilier, hvilket ikke altid er det man ønsker mest af i sin ferie.

Østeuropa lokker

Hvert år er der mange tusinde unge mennesker, der tager på charterferie til det østlige Europa, hvor priserne er meget lave, hvilket også gælder rejserne dertil. Måske er du til en god gedigen drukferie, og så er der ingen ting i vejen for at vælge eksempelvis Sunny Beach, men det kan også være, at du gerne vil have lidt mere ro og fred. Det betyder dog ikke, at du helt skal vælge Østeuropa fra, du finder nemlig også rolige steder i Bulgarien, og alternativt er Kroatien virkelig vundet frem de senere år, på grund af smuk natur og rimelig lave priser, kontra de mere traditionelle destinationer.

Tyrkiet stadig populært

Vi danskere har efterhånden rejst til Tyrkiet i mange år, og det har da også slået sig fast som en meget alsidig destination med det festglade Alanya, det mere moderate Marmaris og der stille Side, så der er noget for en hver smag. Desuden er det stadig billigt at leve i Tyrkiet som turist, så selvom prisniveauet er steget i landet, rækker de danske kroner stadig langt.

Få styr på mobil abonnementet

Det er tillokkende at tjekke Facebook ved poolen, sender snaps fra stranden eller opdatere Instagram profiler med solbrune arme, men pas på. Roamingpriserne er nemlig meget forskellige, og det kan blive meget dyrt for dig, at bruge en masse data, medmindre roaming er inkluderet i dit abonnement. 3 Like Home dækker eksempelvis en lang række europæiske lande, men hverken Tyrkiet, Bulgarien eller Kroatien. Telia dækker ikke Tyrkiet med deres roam like home, men Bulgarien og Kroatien er med. Du kan tjekke abonnementstyper på mobil.nu, hvor du også kan se om din destination er dækket.

DEL INDLÆGGET

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

SE ANDRE INDLÆG

© Alle rettigheder forbeholdes - SU-livet

DIGURA har 5 stjerner ud af 5 stjerner på Trustpilot. Se DIGURAs trustpilot

Close Menu