Billig mad – Spar penge på maden

burrito-chicken-close-up-461198

Mad budget er det der overskrider de fleste studerendes budget. Mad er dyrt, og hvis du skal have til en hel måned, så koster det penge. Der kan dog let spares mange penge ved at planlægge og kigge i tilbuds aviser. Derved undgår du også, at du ikke har flere penge til mad den 20. i måneden. Dyr mad kan godt blive billig mad, hvis du handler, og anvender det på den rigtige måde.

Ugentlig madplan

Afsæt en fast dag i ugen til at lave en ugentlig madplan, og brug de forskellige tilbudsaviser. Tilbud kan spare dig rigtig mange penge.

Læs også om: Tøm Køleskab, Madplan og tilbudsaviser

Hold altid øje med køleskabet, og hvad du har i den, når du laver en ugentlig madplan. Du skal gerne undgå madspild, og i stedet bruge det i retter de efterfølgende dage. Jeg henviser igen til overstående indlæg omkring ”Tøm Køleskab”, men kan også anbefale et gæsteindlæg omkring madspild: Undgå madspild

Start med at planlægge dag for dag, og anvende gerne nogle at madvarerne flere dage, for at undgå madspild. Har du meget fryse plads, kan du købe større portioner mad ind, lav en dobbelt portion mad, og fryse det ned til dage du har travlt, eller ikke orker at lave mad. Det er også billigere at lave større portioner frem for mange små.

Køb billig mad, og handle sent

I Super Markedet er der mange fristelser, og Super Markedet vil gerne sælge dig deres mærkevarer. Du skal dog ikke gå efter mærkevarerne, da de ofte er dyrere og ofte er der det samme indhold i discount mærkerne. Kigger du bag på nogle af discount mærkerne er det faktisk de store der ejer disse discount varer. Gode discount mærker jeg kender er budget, Best Discount, x-tra og First Price.

Har du tid om aften, kan du nogle gange være heldig og få produkter, som snart overskrider sidste salgsdato, og som er med store rabatter. Rabatter er ofte langt over 50 %. Derfor er det nogle gange en god ide at handle om aften, og gør det gerne efter spisetid, for så føler du dig en mæthed, og din trang til sødesager er mindre.

Læs også dette indlæg: Sådan undgår du impulskøb

Spis rester

Når du har lidt mad til overs fra aftensmaden, kan du nemt gemme det i køleskabet. Du kan så anvende det til madpakken dagen efter. Du kan også, hvis der er nok, fryse det ned. Så gemmer du det til en anden uge og derved sparer du et måltid. Det kræver kun en opvarmning før det er klar. Jeg skrev tidligere i indlægget at det er billigere at lave større portioner, og det er rigtig nok, men det er også hurtigere. Du sparer altså både tid og penge på mad. Billig mad er ikke bare at finde mad i super markeder, der er også at finde ud af at anvende maden ordentlig.

Der er mange nemmer retter du hurtig kan lave med rester. Du kan f.eks. lave pizza og måske anvende kylling resterne fra dagen inde, du kan lave pita brød med resten af oksekødet og salaten, eller du kan lave en ordentlig blanding af mad rester fra de seneste dage.

Spis med måde

Mange spiser sig stop mætte i måltiderne. Dette er hverken sundt for økonomien, helbredet eller maven. Spis i stedet med måde og tag i stedet for et stykke brød sener på aften hvis du bliver sulten. Dette er både sundere og billigere. Du føler det måske forkert når du lige starter med det, men det er en vane sag at vende kroppen til, at den ikke skal være stop mæt hver dag. Når du spiser, og spiser, mærker du først 30 min efter at du har spist for meget, og så kan du rende rundt resten af dagen og føle dig prop mæt.

Hvis du spiser med måde, undgår du at skulle rende rundt med denne fornemmelse hele dagen, og du får et lavere madbudget og billig mad.

Konklusion

Der er masser af penge at hente på at anvende maden rigtig, købe de billige mad, og i hele tagen tænke ”Billig mad”

Her er det hele igen listet op i en overskuelig liste

  • Lav ugentlig madplan
  • Find måltider ud fra tilbud og de andre måltider
  • Undgå impuls køb
  • Køb discount, og handle sent
  • Spis rester og spis med måde

Har du gode tips og tricks til en billigere mad budget? Så skriv dem endelig her under

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
Del på email

SE ANDRE INDLÆG