Arbejde eller frivilligt arbejde?

agreement-3489902_1920

Når folk hører ordet frivilligt arbejde, bliver det oftest sat i forbindelse med velgørende arbejde. Men mange, specielt unge, overser den gyldne mulighed det kan være at lave frivilligt arbejde, da det kan kombineres på mange måder, så du ender ud med stærkt CV, og står klar til livet efter studie.

Vigtigheden af frivilligt arbejde

Når unge studerer er de berettigede til en fast indkomst allerede fra start: nemlig SU. Dertil er der mange, der gerne vil have et job mere, så der kan tjenes nogle ekstra lommepenge. Derfor bliver der primært søgt efter jobs, hvor jobbet i det mindste er betalt. Og det er også en rigtig god idé, da det kan gøre hverdagen lidt nemmere, hvis man har et betalt job. Dog er der mange, der overser muligheden for at kombinere det faktum at have både et almindeligt arbejde med det at lave frivilligt arbejde. Hvis du har svært ved at lande et studierelevant job grundet høj konkurrence, kan det være en rigtig god idé at anskaffe dig et frivilligt job – eventuelt i en startup. Når du arbejder frivilligt er der større chance for, at du kan få dig noget studierelevant arbejde, da det ikke vil koste virksomhederne noget at have dig ansat. Har du allerede lidt erfaring inden for et område, er der endvidere endnu større chance for, du kan få et frivilligt arbejde, hvor du kan opnå endnu mere erfaring. Startups tager ofte imod ambitiøse, unge studerende med erfaring med kyshånd, da det er sjældent, disse virksomheder har råd til at betale lønninger så tidligt i processen. Derudover kan det også være en god idé at kigge efter non-profit organisationer, da de ofte også meget gerne vil have ambitiøse kandidater ind, og de ofte tager rigtig mange ind, da det jo igen ikke koster dem noget.

Kombinationen af de to

Hvis du endvidere føler du har tiden, kan du passende se, om du ikke kan kombinere at have et normalt job med et frivilligt job. Mange gør det, at de får et job i et supermarked, som tjener, i en biograf eller lignende, da man her kan tjene en masse penge, plus at man har fri, når man har fri, og du derfor ikke risikerer at skulle arbejde, når du ikke er på arbejdet. Samtidig med sådan et job kan man så påtage sig et frivilligt arbejde, hvor man kan få noget studierelevant erfaring, hvor man har muligheden for at koble teori med praksis. På den måde kan du samtidig opnå det studierelevante erfaring mange virksomheder leder efter, men uden at give afkald på en ekstra indkomst, som der rigtig vigtig som studerende. Endvidere pynter det også godt på CV’et at have lavet frivilligt arbejde, da det også vidner lidt om, hvor ambitiøs og målrettet du er, fordi du ikke behøver blive betalt for det arbejde du laver. Det vidner om en passion, som mange arbejdsgivere sætter meget stor pris på. Samtidig med du får den studierelevante erfaring gennem dit frivillige arbejde, opnår du også nogle værdifulde kompetencer ved at have et ”almindeligt” job. For mange kan det derfor vise sig at være den perfekte kombination, hvis der er for stor rift om de studierelevante job.

Du må derfor ikke afskrive muligheden for at udøve frivilligt arbejde, da det kan gavne dig på flere måder.

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
Del på email

SE ANDRE INDLÆG