A-kasse for studerende – hvad skal du vælge?

people-3152585_1920

Skal jeg have A-kasse som studerende? Hvilke A-kasser er der for studerende? Er det gratis at være medlem af en A-kasse som studerende? Spørgsmålene er mange og derfor har vi sammensat den komplette guide til dig.

Er A-kasse også for studerende?

Det er der kun et svar på: JA! Tidligere var det sådan at du kun kunne melde dig ind i A-kassen, hvis du nu have et job ved siden af studiet. Sådan er det dog ikke længere og derfor kan alle studerende i dag melde sig ind i en A-kasse. Det kaldes et studiemedlemskab og i flere A-kasser er det faktisk gratis som studerende (men bemærk at det ikke er sådan alle steder).

Studiemedlemskab i A-kassen 
Når du er under uddannelse, så vil du ikke betale kontingent (hvis du har et gratis studiemedlemskab vel og mærke), men først begynde at betale til din A-kasse, når du er færdiguddannet. Husk at tjekke op på reglerne i den enkelte A-kasse, specielt om studiemedlemskabet er gratis eller ej.

Få dagpenge når du er færdiguddannet
Når du er færdiguddannet og hvis du har meldt dig ind i en A-kasse under dit studie, så er du faktisk sikret dagpenge, hvis du går direkte ud i arbejdsløshed. Det vil sige, at hvis du har et gratis studiemedlemskab i en A-kasse, så kan du faktisk stadig få dagpenge og faktisk lige efter endt uddannelse.

Dog skal man huske på, at man skal være tilmeldt en A-kasse mindst 1 år inden man er færdiguddannet og samtidig skal man være under 30 år. Dette er altafgørende at man følger disse betingelser, ellers er det ikke så godt. Hvis man som nyuddannet først tilmelder sig en A-kasse, når man er færdiguddannet, så kan man først få dagpenge efter en karantæneperiode. Det man skal huske ved dette, er jo at man ikke længere modtager SU og dermed kommer der en måned uden indtægt; Hverken SU eller dagpenge.

Flere fordele for studerende  
A-kasserne i Danmark er rigtig gode til at understøtte deres studerende og nyuddannede med masser af gode. Det kan blandt andet være:

  • Rabat på studiebøger
  • Hjælp til CV
  • Sparring inden jobsamtaler
  • Relevante kursuser

Det vil sige, at de faktisk hjælper dig i din jobsøgning og kan hjælpe dig til dit næste job.

Hvem tilbyder A-kasse til studerende?

Er der nogle begrænsninger?

Bliver du 30 år inden du er færdigudannet?
Hvis du er 30 år, og ikke er færdig med din uddannelse, kan det måske godt svare sig alligevel at være betalende medlem, fra du er 30 år, og indtil du er færdig med din uddannelse. Du kan nemlig stadig få ret til dagpenge, såfremt du har været medlem af en a-kasse i mindst ét år, inden du afslutter uddannelsen.

Er du fyldt 30 inden du begynder på uddannelsen?
Der gælder her nogle særlige regler. Du kan være berettiget til at være medlem uden at betale kontingent, hvis du opfylder følgende betingelser:

1) Opfylder samme krav som studerende under 30 år

2) har været tilmeldt og betalt til efterlønsordning under hele perioden med gratis medlemskab (gælder kun hvis du har været tilmeldt og betalt senest den dag, du fylder 30 år)

3) På tidspunktet for din uddannelses start har tjent 228.348 kr. som lønmodtager inden for de sidste tre år, hvor du samtidig har været medlem af en a-kasse, eller tidligere har fået dagpenge som lønmodtager.

Vi håber du blev lidt klogere på hele junglen omkring A-kasse. 

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
Del på email

SE ANDRE INDLÆG