5 gode råd til dit første studiejob

tie-690084_1920

Du er endelig blevet optaget på dit drømmestudie, og du er klar til at få en masse teori banket ind i hovedet. Men livet på SU behager dig ikke helt, da du også gerne vil kunne leve livet bare en lille smule, og ikke kun ønsker at spise det samme hver evig eneste dag. Derfor er et studiejob den perfekte løsning for dig. Der er bare rift om dem, så hvordan lander du egentlig det eftertragtede studiejob, der båder giver penge, men også studierelevant erfaring, der er så vigtigt senere hen? Det giver vi dig her 5 skarpe bud på.

Vigtigheden af LinkedIn

Første råd til at få dit første studiejob er, at have styr på dine sociale profiler. Her er der specielt tanke på, at din LinkedIn skal stå rigtig skarpt. Stort set alle virksomheder nu om dage rekrutterer via LinkedIn nu om dage, og derfor er det rigtig vigtigt, at din LinkedIn er opdateret med alt din erfaring, dine kompetencer og et nyt og flot billede. Se på din LinkedIn som dit digitale CV – ligesom dit normale CV, skal det gerne spille så meget som muligt. Hvis du ikke allerede har en LinkedIn, er det bare om at skynde sig ind og oprette en profil. Du kan eventuelt kigge på andres profiler og få inspiration, til hvordan du skal bygge din egen LinkedIn. Derudover har LinkedIn også en feature til at søge job, som du med stor fordel kan gøre brug af. Her kan du specifikt søge efter job inden for bestemte områder, og du kan ligeledes søge specifikt efter studiejobs.

Gør brug af dit netværk

Et andet råd, der også stemmer lidt overens med ovenstående, er, at du skal udnytte dit netværk – eller dine forældres netværk. Den går egentlig lidt hånd i hånd med din LinkedIn profil, men her skal du bare gøre brug af dit netværk via statusopdateringer. Det kan både være på LinkedIn, men også på Facebook. Værdien af et godt netværk er helt utrolig, og man ser tit folk, der lander job på baggrund af anbefalinger af folk i deres netværk. Derfor er det bare om at networke, så meget du kan. Har du tidligere erhvervserfaring er det også en rigtig god idé at få anbefalinger fra disse steder, da dette også vil styrke din jobsøgning.

Praktikophold i en virksomhed

Er du nået langt på dit studie, og har indset at det er på tide du får dit første studiejob, så kan det være en rigtig god idé at skrive dit bachelorprojekt hos en virksomhed, eller tage praktikophold hos en virksomhed, hvis det er en del af dit studie. Således får du kendskab til virksomheden, og virksomheden får kendskab til dig og dine kompetencer. Efterfølgende kan det være, du er heldig, og det kan føre til fast samarbejde.

Skriv uopfordret til virksomhederne

Et fjerde godt råd til dit første studiejob er at tage kontakt til virksomhederne uopfordret. Mange gange ved virksomhederne ikke, at de mangler netop dig, og det kan derfor være en stor fordel, hvis du søger uopfordret. Søger du uopfordret, er der ikke lige så mange om buddet, da det er sjældent folk søger uopfordret. Derudover viser det også, at du er meget ambitiøs, og at du interesserer dig for virksomheden, da du har brugt tid på at sætte dig ind i virksomheden, hvad de laver, og at du kan se, du passer ind.

Læs også: Hvordan skriver man en ansøgning? 

Forskellige portaler

Slutteligt kan du også gøre brug af diverse jobportaler, der findes rundt omkring på nettet. Du kan finde en lang række, hvor der også er portaler, der er skræddersyede til studiejobs. Det kan for eksempel være studiejobs.dk eller studiejob-danmark.dk. Hvis du er mere interesseret i startups, og ønsker at indgå i en virksomhed, der er i et tideligt stadie, kan du overveje at gå ind på thehub.dk, da der er en masse startups, der smider deres jobopslag ind på denne side.

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
Del på email

SE ANDRE INDLÆG