3 gode råd til studerende om økonomi

Hvordan-sparer-man-penge-80-måder-at-spare-penge-på

Det kan være svært at holde styr på sin økonomi – og få den til at slå til – som studerende. Men med bedre overblik kommer bedre beslutninger, og du vil opleve en sundere privatøkonomi med en smule indsats. Her kommer 3 gode og forholdsvist simple råd til at holde styr på sin økonomi under sin studietid.

  1. Læg budget og opret budgetkonto

Husleje, mad, forsikring og Netflix-abonnement – der er en hel masse udgifter, som skal betales hver måned. Det er vigtigt at få styr på sine faste udgifter, så man har styr på, hvad man har tilbage, når regningerne er betalt. Dette gøres mest overskueligt med et budget – og gør det altid så realistisk som muligt, så du undgår ubehagelige overraskelser! Når budgettet er lagt, er det en god ide at oprette enbudgetkonto i banken, hvortil der hver dag, uge eller måned overføres et beløb, der matcher din budgettering. Det giver dig fuld kontrol over din private økonomi, og du kan hurtigt se, hvor meget du har tilbage til opsparing, nyt tøj eller øl i fredagsbaren (hvis det da ikke indgår i din budgettering som en fast omkostning).

  1. Forsøg at samle en opsparing – bare en lille en

“Livet er for kort til at spare op, når man er på SU” er en velkendt holdning i studiemiljøet, men du kan sikre din egen økonomi ganske betydeligt ved som minimum at have en lille opsparing tilgængelig. Selv en 100 kr.-seddel er bedre end ingenting, og det kan selvfølgelig være svært at spare op når man er på SU, men med et fritidsjob, burde det godt kunne lade sig gøre. Det er altid godt at have penge til uforudsete udgifter – eller måske vil man gerne på ferie, med på studietur, skiferie eller noget andet.

  1. Spar på forbruget – for din kontos og miljøets skyld

Husk at slukke for lyset, tag korte brusebade og brug hellere et par tykke strømper end at skrue op for radiatoren. Du troede nok, sådanne påmindelser var slut, da du flyttede fra din mor, men det er bedre råd end nogensinde før. Der kannemlig være en del penge at spare ved at tænke på miljøet og holde forbruget nede. Så tænk over det når du er i bad, eller du lader lyset brænde fordi du ikke orker at slukke det.

 

Vi håber, at du gennem disse simple tiltag kan få fuldt overblik over din SU-økonomi. Har du lyst til at få flere gode råd omkring økonomi-styring for studerende, kan du læse meget mere på BedreStudieLiv her (https://bedrestudieliv.dk/studerende-budget/oekonomi), hvor du også kan få gode råd omkring mange flere emner. Besøg deres hjemmeside her (https://bedrestudieliv.dk/).

DEL INDLÆGGET

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

SE ANDRE INDLÆG

Close Menu